כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024
גיוון מושלם

ז׳עלוק: מתכון לסלט חצילים ופלפלים שרופים

תתחילו לגוון בסלטים לשולחן השבת, היום עם מתכון מיוחד במינו של ז׳עלוק - חצילים ופלפלים שרופים עם כוסברה עסיסית וטרייה ושום הנותן את החריפות המעודנת ובתוספת חמיצות הלימון, הסלט הזה יעשה לכם את הסעודה

ז׳עלוק: מתכון לסלט חצילים ופלפלים שרופים
סלט חצילים ופלפלים שרופים צילום: יגאל אמדדי

מתכון לסלט חצילים ופלפלים שרופים (ז׳עלוק)

המצרכים לסלט חצילים ופלפלים שרופים (ז׳עלוק):

  • 2 חצילים
  • 3-4 פלפלים אדומים
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1/2 לימון סחוט
  • 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 צרור כוסברה קצוצה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מעט שמן זית או רגיל

אופן ההכנה לסלט חצילים ופלפלים שרופים (ז׳עלוק):

1. שרפו על אש גלויה את החצילים והפלפלים (אפשר גם בתנור).

2. את החצילים חיתכו לשניים, והוציאו את פנים החציל, קצצו עם סכין

3. את הפלפלים השרופים חיתכו לקוביות קטנות

4. הכניסו לקערה את החצילים, הפלפלים, השום, הלימון, השמן, הפטרוזיליה, הכוסברה והתבלינים.

5. ערבבו היטב את הסלט ושפרו טעמים (ניתן להוסיף עוד לימון למי שאוהב) והגישו.

* כמות הכוסברה והפטרוזיליה בסלט יכולה להשתנות לפי טעמכם האישי.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: יגאל אמדדי שף ויועץ קולינרי

מתכון סלט חצילים פלפלים

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}