מתכון לעוגת שכבות טורט, שוקולד וקצפת חלקה
רוצים להכין עוגת קונדיטוריה? קבלו מתכון מוצלח לעוגה מקורית ומיוחדת בשלוש שכבות, עם חומרים פשוטים שיש בבית ובמראה מושלם של עוגה יוקרתית ומיוחדת
מתכון לעוגת שכבות טורט, שוקולד וקצפת
המצרכים לעוגת שכבות טורט, שוקולד וקצפת:
לשכבה הראשונה:
• 9 ביצים
• 2 כוסות סוכר
• 1/4 כוס מיץ תפוזים
• 3/4 כוס מים
• 3/4 כוס שמן
• 1 כף תמצית וניל
• 2 כוסות קמח
• 1 אבקת אפיה
• 100 גר' שוקולד מריר מגורד
לשכבה השניה:
• מעט יין
• 7 כפות קקאו
• 3 כפות קפה
• 1 כוס סוכר
• 1 כוס מים
• 1 מרגרינה
לשכבה השלישית:
• 1 ריץ'
• 2 סוכר וניל
• מעט נס קפה
אופן ההכנה לעוגת שכבות טורט, שוקולד וקצפת:
השכבה הראשונה:
1. הפרידו את הביצים, והקציפו את החלבונים אם הסוכר לקצף יציב.
2. את שאר המצרכים מלבד הקמח ערבבו עם החלמונים
3. אחדו את החלמונים עם החלבונים והוסיפו את הקמח לאט לאט תוך כדי הקצפה איטית עד לקבלת מרקם חלק.
4. חלקו את הבלילה לשתי תבניות בינוניות, הכניסו לתנור על חום 180 למשך 20 דקות עד חצי שעה עד להזהבה.
5. הוציאו מהתנור וצננו. תבנית אחת הניחו בצד ואת התבנית השניה פוררו בפומפיה
השכבה השניה:
6. הכניסו לסיר את כל החומרים והמיסו על האש, צננו מעט והוסיפו את פירורי העוגה המגורדת, ערבבו היטב ושפכו מעל שכבת העוגה שהנחתם בצד. והכניסו למקרר להתייצבות.
השכבה השלישית:
7. הקציפו את הריץ עם הסוכר וניל והנס קפה ומרחו בעדינות מעל העוגה, גרדו שוקולד מריר מעל הקצפת למראה יוקרתי יותר.
המתכון מאת: מלכי רייזמן
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות