מנה עיקרית מכובדת: מתכון לפרגיות עם בטטה ופטריות ברוטב טריאקי
המנה העיקרית המתאימה לסעודת השבת המכובדת, מתכון לפרגיות עם בטטה ופטריות ברוטב טריאקי עסיסי, הנותן טעם של מתיקות מעודנת ויוקרתיות לשולחן השבת
- חני לוין
- ד' חשון התשפ"א
מתכון לפרגיות עם בטטה ופטריות ברוטב טריאקי
המצרכים לפרגיות עם בטטה ופטריות ברוטב טריאקי:
• פרגיות
• שום
• מעט שמן לטיגון
• רוטב טריאקי
• 2 בצל קצוץ דק
• 1 קופסת פטריות טריות
• 2 בטטות חתוכות לפרוסות דקות
• פלפל שחור
• אבקת מרק
אופן ההכנה לפרגיות עם בטטה ופטריות ברוטב טריאקי:
1. השרו את הפרגיות בקערה עם רוטב טריאקי מדולל במים וראש שום למשך לילה שלם במקרר
2. חממו סיר עם מעט שמן והוסיפו את הבצל, טגנו עד להשחמה והוסיפו את הפטריות.
3. את פרוסות הבטטה הניחו על תבנית מרופדת בנייר אפיה והכניסו לתנור על 200 מעלות, למשך 20 דקות
4. הוציאו את הבטטות מהתנור והכניסו לסיר עם הפטריות.
5. על מחבת נפרדת חממו מעט שמן וטגנו את הפרגיות מ2 הצדדים. והוסיפו לסיר עם הפטריות
6. הוסיפו פלפל שחור, את כל השום מהבלילה של הפרגיות, אבקת מרק וחצי כוס טריאקי ובשלו עוד 5-7 דקות.
7. הגישו לצד פירה, אורז או קוסקוס.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: יגאל אמדדי שף ויועץ קולינרי
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות