מתכון לדג מרוקאי עסיסי במיוחד וחריף
מחפשים מתכון חריף לדג מרוקאי עסיסי ומושלם קבלו את המתכון המוצלח הזה עם עגבניות כוסברה גמבה ופלפלים חריפים בתוספת תבלינים המשדרגים כל מתכון ונותנים לו את הטעם המיוחד עם עסיסיות מכובדת
- חני לוין
- ג' חשון התשפ"א
דג מרוקאי עסיסי
המרכיבים לדג מרוקאי עסיסי:
• 4-5 חתיכות של דג מושט - פילה נקי מעצמות
• 1 פלפל אדום מתוק
• 4-5 עגבניות בשלות
• ראש שום מפורק לשיניים
• 1 צרור כוסברה, קצוצה דק
• פפריקה מתוקה
• כורכום
• מלח
• אבקת מרק
• 1 לימון סחוט
• 3 פלפלים אדומים יבשים חריפים
• שמן קנולה
אופן הכנה לדג מרוקאי עסיסי:
1. על בן מארי חממו סיר עם מעט שמן, חתכו את הפלפל המתוק לרצועות דקות וטגנו. את העגבניות פרסו לפרוסות דקות והוסיפו לסיר.
2. קלפו את השום, הוסיפו לסיר והנמיכו את האש.
3. הוסיפו רבע מכמות הכוסברה, חצי כפית פפריקה ורבע כפית כורכום, הוסיפו חצי כוס מים ואת הפלפל החריף ובשלו על אש נמוכה בסיר מכוסה.
4. בקערה נפרדת, ערבבו כוס שמן קנולה עם כף גדושה של פפריקה, חצי כפית כורכום, כף מלח והכוסברה שנותרה, עד לקבלת תערובת אחידה.
5. הטבילו כל דג בנפרד בקערה והכניסו לסיר. את יתרת הרוטב שפכו מעל הדגים. והמשיכו לבשל עד שהדגים מוכנים.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: יגאל אמדדי שף ויועץ קולינרי
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות