בהגשה שונה ומעניינת: מתכון לעוגת אורז עם חזה עוף / פרגית
'בחדרי חרדים' מביאים לכם מתכונים מידי יום מושקעים וטעימים והיום עם מתכון מקורי במיוחד ומעניין, של עוגת אורז במילוי חזה עוף או פרגיות כרצונכם, שתתאים לארוחת צהרים חגיגית לכבוד ראש חודש, של הגשת אורז בצורה אחרת ומעניינת, שהילדים ממש יאהבו
- חני לוין
- ל' תשרי התשפ"א
עוגת אורז עם חזה עוף / פרגית
המצרכים:
לאורז:
4 כוסות אורז באסמטי
3 ליטר מים
1 בצל
1 ביצה
5 כפות מיונז
מיץ לימון
10 כפות תמצית זעפרן
2 כפות מי שושנים
4 כפות שמן זית
לחזה העוף / הפרגית:
250 גרם חזה עוף או לחילופין / פרגית 350 גרם
2 כוסות מים
1 בצל קצוץ
מלח
כורכום
פלפל שחור
אגוז מוסקט
בהרט
כמון
הכנת האורז:
השרו את האורז במים כשעה, שטפו היטב וסננו, הכניסו לסיר עם 3 ליטר מים, הביאו לרתיחה ובשלו כרבע שעה (צריך להיות 3/4 בישול ולא בישול מלא)
לאחר הבישול, הכניסו את האורז למסננת למשך 10 דקות
הכניסו לתבנית בקוטר 35 ס״מ, שמנו היטב עם מרגרינה בטעם חמאה
בקערה נפרדת ערבבו ביצה, מיונז, זאפרן, מי שושניים, לימון ושמן זית וערבבו היטב.
חצי מכמות האורז המסונן ערבבו עם התערובת הנ"ל באיטיות, אם יש צורך והאורז נוזלי מידי הוסיפו עוד אורז לבלילה.
הכניסו לתבנית ושטחו היטב.
הכנת חזה העוף / הפרגיות:
הכניסו לסיר את 250 גרם חזה העוף או לחילופין הפרגית, מים, בצל חתוך, מלח, פלפל שחור, כורכום, אגוז מוסקט, בהרט וכמון ובשלו במשך 10 דקות.
לאחר 10 דקות חתכו אותם לרצועות ארוכות או קוביות ופזרו אותם מעל האורז שהכנסתם לתבנית הניחו מעל, שכבה נוספת של אורז שנשאר ומעל האורז הניחו חתיכות או קוביות של מרגרינה בטעם חמאה. (מחמאה)
כסו בנייר כסף והכניסו לתנור על חום 180 מעלות במשך שעה וחצי.
כשהאורז בתחתית התבנית משחים הוציאו מהתנור והפכו בעדינות על מגש.
ניתן להגיש עם טחינה לבנה ומלפפון חמוץ
כמו כן ניתן לפזר לקישוט מלמעלה, חמוציות ושברי פיסטוק בקליטה קלה על מחבת עם מעט סילאן ושמן
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: יגאל אמדדי שף ויועץ קולינרי
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות