טעים וחגיגי: אורז צהוב עם קוביות חזה ועוף וירקות
ארוחה חגיגית עם מתכון לאורז צהוב וקוביות חזה עוף, בתוספת ירקות מוקפצים בטעם נפלא של רוטב סויה מתוק, המשדרג לכם את הארוחה ונותן טעם אסייתי לכל המשפחה
- חני לוין
- י"ט תשרי התשפ"א
אורז צהוב עם קוביות חזה ועוף וירקות
מרכיבים:
לאורז:
2 כוסות אורז
מעט שמן.
3 כוסות מים
מלח.
2 כפיות כורכום
לחזה העוף:
חזה עוף חתוך לקוביות
3 כפות שמן.
מלח.
פלפל שחור.
לירקות:
2 גזרים מגורדים
1 פלפל אדום (גמבה) חתוך למקלות ארוכים ודקים
2 כפות רוטב סויה מתוק.
מלח
פלפל שחור
3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק להגשה
אופן ההכנה:
הכינו את האורז: שטפו היטב את האורז וסננו הכינו לסיר, הוסיפו מים, שמן, מלח וכורכום, הביאו לרתיחה. ערבבו היטב והנמיכו את האש, בשלו כ-20 דקות בסיר מכוסה, וכבו את האש. השאירו את הסיר מכוסה.
הכינו את העוף: חממו מחבת עם מעט שמן והקפיצו את חזה העוף, תבלו עם מלח ופלפל שחור והמשיכו להקפיץ עד שחזה העוף מבושל היטב. הוציאו על נייר סופג.
הכינו את הירקות: חממו מחבת עם מעט שמן, הוסיפו את הגזר והפלפל האדום והקפיצו מעט, הוסיפו את המלח והפלפל שהחור והמשיכו להקפיץ. הוסיפו את הרוטב סויה, והקפיצו 2 דקות נוספות.
הוסיפו את האורז וקוביות החזה למחבת עם הירקות והקפיצו בעדינות, עוד כ 3 דקות,
הגישו חם ופזרו מעל בצל ירוק קצוץ לקישוט.
בהצלחה ובתיאבון.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות