כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024

אותנטית ומושלמת: עוגת תפוחים, האהובה על כולם

את העוגה הזו אין אחד שלא השתגע מהטעם היא מושלמת בטעמה ועם מרקם פירורי הנמס בפה בתוספת התפוחים המבושלים הנותנים טעם מיוחד לעוגת תפוחים מושקעת

אותנטית ומושלמת: עוגת תפוחים, האהובה על כולם
עוגת תפוחים צילום: pixabay

עוגת תפוחים מושלמת

המצרכים:

לבצק:

4 כוסות קמח

1 אבקת אפיה

2 כוסות סוכר

150 גר' מרגרינה מומסת חלקית

1 ביצה

למילוי התפוחים:

8-9 תפוחים

1/3 כוס סוכר

1/2 כוס מים

2 כפות לימון

לפיזור מעל העוגה:

כף סוכר

כף קינמון

אופן ההכנה:

הכינו את מלית התפוחים ראשונה:

קלפו את התפוחים, וחיתכו אותם לקוביות קטנות,

הכניסו לסיר את התפוחים הקלופים והחתוכים והוסיפו את הסוכר, המים והלימון, הניחו על האש ובשלו כ10 דקות עד לריכוך התפוחים, ערבבו אותם כל הזמן.

לאחר הבישול הוציאו מהאש וסננו את התפוחים.

הכינו את הבצק:

הכניסו לקערה את כל החומרים לבצק וערבבו עד לקבלת פירורי בצק, הניחו כוס וחצי פירורים בצד בכדי לפזר אח"כ על העוגה. (אם נוצר לכם בצק אחיד הניחו כוס וחצי מהבצק במקפיא, ואח"כ כאשר יצטרכו לפזר את הפירורים מעל העוגה, גרדו את הבצק הקפוא במגרדת)

הכניסו את פירורי הבצק לתבנית אפיה גדולה והדקו אותו בצורה אחידה.

שפכו מעל הבצק שבתבנית את התפוחים המסוננים ועם כף, הביאו אותם לצורה ישרה.

פזרו את הפירורים שהנחנו בצד, מעל התפוחים, ומעל הפירורים פזרו כף סוכר וכף קינמון בצורה עדינה.

הכניסו לתנור על 180 מעלות למשך כשעה עד להזהבה.

הוציאו מהתנור וקררו את העוגה (העוגה טעימה כשהיא קרה)

הגישו עם מעט אבקת סוכר מעל.

בהצלחה רבה ובתאבון.

 

עוגה תפוחים עוגת תפוחים מתכון

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}