טעים ומגרה: תפוחי אדמה עם בטטה וברוקולי מוקרמים
הריח שהתבשיל החלבי הזה מפיץ, יביא את כולם למטבח להבין במה מדובר, האוכל האהוב בצורה מוקרמת ועסיסית בתוספת בטטות וברוקולי הנותנים טעם מיוחד לתפוחי האדמה
- חני לוין
- ה' תשרי התשפ"א
תפוחי אדמה עם בטטה וברוקולי מוקרמים
המצרכים:
4 תפוחי אדמה
3 בטטות
מעט ברוקולי טרי מפורק
3 שיני שום
70 גר' חמאה
1 מיכל שמנת לבישול
100 גר' גבינה צהובה מגוררת.
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
קלפו את תפוחי האדמה והבטטות ופרסו אותם לעיגולים בעובי בינוני, הכניסו לסיר עם מים ובשלו כ3/4 שעה. הוציאו וסננו.
בסיר אחר בשלו במים רותחים עם מלח את הברוקולי, כשהוא מפורק לפרחים בגודל בינוני, במשך כ-7 דקות. הוציאו וסננו.
בסיר נוסף המיסו את החמאה והוסיפו לה את השמנת, כתשו את השום והוסיפו גם אותו, הוסיפו את המלח והפלפל השחור והביאו לרתיחה.
בתבנית אפייה שפכו כמעט חצי מכמות רוטב השמנת, פזרו 3/4 מכמות תפוחי האדמה והבטטות אחד אחרי השני, פזרו מעליהם חצי מכמות הגבינה הצהובה, הניחו עליו את הברוקולי המאודה, ופזרו מעל את תפוחי האדמה והבטטות שנותרו.
מעל הכל שפכו את רוטב השמנת שנותר לכם ומעליה את הגבינה הצהובה המגורדת שנותרה.
הכניסו לתנור על חום של 220 מעלות למשך כ-15 דקות.
הגישו חם או בטמפרטורת החדר.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות