כ' כסלו התשפ"ה
21.12.2024
מתכון מקורי

תבשיל אסדו עם פירות יבשים ברוטב טריאקי

המתכון המוצלח לבשר אסדו בתוספת פירות יבשים, הנותנים את הטעם המיוחד למנה מקורית ומכובדת עם העדינות של רוטב הטריאקי המוסיף שלמות לתבשיל מקורי ואהוב

תבשיל אסדו עם פירות יבשים ברוטב טריאקי
אסדו עם פירות יבשים צילום: מיכל חשבון

בשר אסאדו עם פירות יבשים

המצרכים:

אסדו חתוך לקוביות

עלי דפנה

פלפל אנגלי

3 בצלים חתוכים לרצועות

כף סוכר

כף מלח

כף פפריקה מתוקה

פלפל שחור לפי הטעם

כף אבקת מרק בצל

1/2 כוס רוטב טריאקי

1/2 כוס צ'ילי מתוק

צימוקים בהירים

מעט שזיפים ללא גרעין

מעט משמשים

מעט חמוציות

אופן ההכנה:

בשלו בסיר את הבשר עם עלי הדפנה ופלפל אנגלי עד לרתיחה, הנמיכו את האש ובשלו במשך שעה וחצי.

בסיר נפרד טגנו עם מעט שמן את רצועות הבצלים, כאשר הבצל מזהיב הוסיפו כף סוכר והמשיכו לקרמל ולערבב עד להזהבה מלאה (היזהרו לא לשרוף). הוסיפו את הפפריקה, הפלפל השחור, אבקת מרק בצל, רוטב הטריאקי והצ'ילי המתוק וערבבו היטב, הוסיפו חצי כוס ממי הבישול של הבשר והמשיכו לערבב.

הוסיפו גם את קוביות הבשר המבושלות ומעליהן פזרו את הפירות היבשים, הוסיפו עוד כוס וחצי ממי הבשר מעל לבשר והפירות היבשים. נענעו את הסיר בכדי שהכל יתערבב בצורה טובה כסו את הסיר והכניסו לתנור על 180 מעלות ומשך שעה.

הגישו לצד אורז לבן

בהצלחה רבה ובתאבון מאת: מיכל חשבון

 

בשר מתכון מנה עיקרית פירות יבשים

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}