מתכון קל לתוצאה נפלאה: דפדפי פלפל וחציל בחמיצה ביתית
צבעוניות ומרקם עשיר, ארומה וטעם בולט. הפלפל המוחמץ מוכר לכולנו והוא כאן כדי להישאר. קבלו פתיח נהדר של מגוון פלפלים מוחמצים בטוויסט מיוחד של תוספת חציל ועלי פטרוזיליה רעננים היוצרים לקט ירק עשיר בחמיצה מעודנת. שילוב נהדר שאין לוותר עליו • תחושה חמימה של פתיח מושקע ומרהיב להגשה ולאכילה לצד החלה בסעודת שבת משפחתית
- חני לוין
- כ"ב אלול התש"פ
דפדפי פלפל וחציל בחמיצה ביתית
רכיבים:
2 פלפלים אדומים
2 פלפלים צהובים
1 חציל גדול
לתיבול:
1/4 כוס חומץ טבעי
2 כפות סוכר
3 שיני שום כתושות
2 כפות שמן זית מעודן
1/2 כפית מלח
קורט פלפל שחור
צרור עלי פטרוזיליה טריים
אופן ההכנה:
נשטוף היטב את הפלפלים, נקלף את החציל, נפרוס לרצועות ארוכות וצרות ונניח בתבנית.
נחמם את התנור לחום של 200°C.
בכלי נפרד נערבב היטב את החומץ, הסוכר, השום, שמן הזית, המלח והפלפל השחור ונבזוק על הירקות שבתבנית. נערבב קלות את הירקות עם התיבול ונכניס לצלייה בתנור שחיממנו מראש.
לאחר 15 דקות צלייה ראשונות נערבב את הירקות שנית ונמשיך לצלות עוד 10 דקות. נקצוץ דק את צרור עלי הפטרוזליה ונפזר מעל הירקות, נוסיף צלייה של עוד 5 דקות. (זמן הצלייה הכולל הוא חצי שעה, עד שהפלפלים והחצילים מתרככים ומקבלים גוון זהוב).
נאחסן את הירקות המוחמצים בקירור, בקופסה הרמטית לספיגת טעם מושלמת.
סמוך להגשה נפזר מעל, מספר עלי פטרוזליה טריים. להגיש חמים או בטמפרטורת החדר.
טיפ: להגשה נאה ומיוחדת מומלץ להפריד מראש בין שני גווני הפלפלים ובין החצילים ל – 3 תבניות נפרדות ולערבב בכל תבנית 1/3 מכמות התיבול. כך יהיה קל להיערך להגשה מרהיבה במתכונת של צבעים.
מאת: ריצ'ל רייך מחברת הספר "סוד הגן"
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות