כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
קל וטעים בטירוף

המאכל הבוכרי: "בחש" - אורז עם בשר בטעם מושלם

המתכון המוצלח והקל, הוא מאכל בוכרי אותנטי ואהוב על כולם, שמו הוא "בחש" והוא עשוי מאורז ובשר טחון, ולאלו הרוצים אותו טעים עוד יותר, הוסיפו לו כוסברה קצוצה והארוחה תצא מושלמת ומגרה

המאכל הבוכרי: "בחש" - אורז עם בשר בטעם מושלם
בחש: אורז עם בשר צילום: חני לוין

בחש – אורז עם בשר

המצרכים:

2 כוסות אורז

2 וחצי כוסות בשר טחון

כוסברה קצוצה (לאוהבים)

מלח (לפי הטעם)

פלפל שחור (לפי הטעם)

2 כפיות כורכום

קצת שמן לטיגון

בצל קצוץ

4 וחצי כוסות מים

אופן ההכנה:

חממו סיר על האש והוסיפו את השמן, כאשר השמן חם, הוסיפו את הבצל הקצוץ וטגנו עד להשחמה,

לאח"מ הוסיפו את המים (את המים תמיד שמים כפול מכוסות האורז ועוד חצי כוס).

הוסיפו את הבשר הטחון וערבבו היטב (שלא יהיה גוש אחד של בשר טחון) שימו לב שיהיה מפורר. הוסיפו את המלח, הפלפל שחור, הכורכום והכוסברה וערבבו היטב.

הביאו לרתיחה. והנמיכו את האש. בשלו כ3/4 שעה עם סיר מכוסה.

לאחר 3/4 שעה, בוררים את האורז ושוטפים אותו היטב. ומוסיפים לבשר עם המים. ומערבבים היטב.

מבשלים עוד כ-20 דקות עד חצי שעה על אש נמוכה. או עד שהאורז מתבשל.

מגישים לצד מלפפון חמוץ, או סלט עשיר. או כל תוספת אהובה.

בהצלחה רבה ובתאבון.

אוכל מתכון תבשיל אורז בשר תבשיל בוכרי

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 5 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}