כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
חור במערכת העיכול

נס: כך ניצלו חייו של הפעוט שבלע 20 מגנטים

פעוט כבן שנה בלבד, שבלע כ-20 כדורי מגנט, ניצל רק בנס לאחר שהובהל לבית החולים שערי צדק | חלק מהכדורים גרמו לחור במערכת העיכול של הפעוט | בניתוח חירום הוצאו מבטנו של הפעוט שני הכדורים שנותרו 

נס: כך ניצלו חייו של הפעוט שבלע 20 מגנטים
הצילום שחשף את המגנטים בביטנו של התינוק צילום: שערי צדק

בשבוע שעבר, הובא למיון הילדים בבית החולים שערי צדק בירושלים תינוק בן שנה לאחר יממה של חום והקאות. בצילום בטן התברר, כי הפעוט בלע מספר גדול של כדורי מגנט קטנים. מומחי בית החולים שכבר נתקלו בעבר במקרי בליעת מגנטים אצל ילדים, הופתעו הפעם מהמקרה הקשה במיוחד.

התינוק הועבר באופן מיידי לחדר ניתוח ובפעולה גסטרוסקופית שביצע פרופ' אייל שטייר מהמכון  לגסטרואנטרולוגיה ילדים בשערי צדק, הוצאו במשך כשעתיים 14 כדורי מגנט מקיבתו של התינוק. צילום בטן נוסף הראה כי יש כדורים נוספים שכבר התקדמו במערך העיכול לעבר המעי הדק ובפעולה נוספת הוצאו עוד 4 כדורי מגנט.

צילום שלישי הראה כי ישנם עוד 2 כדורים שכבר התקדמו במעי הדק. לאחר הפרוצדורה הוא הועבר להשגחה ביחידה לטיפול נמרץ ילדים, אך לאור העובדה שלא ניתן היה להוציא את 2 המגנטים ובבדיקה וצילום נוספים התברר כי 2 המגנטים הנותרים גרמו לחור במערכת העיכול ולמצב שסיכן את חייו, והוחלט להעביר את התינוק לניתוח דחוף.


המגנטים שהוצאו מביטנו של התינוק//צילום: שערי צדק

בניתוח שבוצע על ידי ד"ר ירון ארמון ד"ר מייקל כוסה וד"ר אורי בליך מהמחלקה לכירורגית ילדים הוצאו 2 המגנטים האחרונים והתברר כי הם היו במרחק של כמטר ועשרים (לאורך המעי הדק), אולם בשל המשיכה המגנטית נצמדו אחד לשני ובכך למעשה יצרו חור בדופן המעי וחסימה. לאחר הניתוח התינוק החלים במהירות ושוחרר אחרי 3 ימים לביתו במצב מצוין.

"מקרה זה הוא אחד מני רבים של ילדים המגיעים לשערי צדק בשל בליעת גופים זרים", מספר פרופסור אייל שטייר. "ברוב המקרים", הוא אומר, "הגופים עוברים במערכת העיכול ללא כל סיבוכים, אולם יש מצבים בהם הגופים יכולים לגרום לנזק משמעותי. לדוגמא, בליעת בטריות שיכולת להיתקע בוושט ולגרום לנזק בלתי הפיך וגם מגנטים שיכולים לגרום לנזק כמו שנראה בילד זה. בעיקר בימים אלו, בהם יש צורך להישאר בבתים יש צורך בשמירה הדוקה על הילדים, להימנע מרכישת מגנטים מכל סוג שהוא ולהקפיד שאין חפצים קטנים בסביבות הילדים. במקרים שרואים את הילד בולע עצם זר יש להגיע מיד לבית החולים".

ד"ר ירון ארמון  מוסיף: "מגנטים כדוריים נמצאים במשחקים רבים הקיימים כמעט בכל בית. לצערי, בליעת מגנטים על ידי תינוקות הינה תופעה שכיחה לעתים שפירה אך עלולה להיות מסוכנת ביותר ואף להביא למצב מסכן חיים כפי שקרה במקרה זה שחייב התערבות ניתוחית מהירה. המגנטים עלולים ליצור חסימה ו/או התנקבות של צינור המעי ובכך עלולים לגרום לזיהום חמור ולסכנת חיים. חשוב להקפיד על הרחקת כל צעצוע מסוכן מפעוטות ובייחוד מגנטים, בטריות וחפצים חדים ובכל מקרה בו עולה חשד יש לגשת מיידית לחדר המיון".
 

תינוק שערי צדק

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}