הפטנט ההזוי להתפחת הבצק של חלות השבת במהירות
הפטנט המדהים הזה, יעזור לכם להתפיח את הבצק באופן מהיר ובצורה טובה, והכי חשוב, תעשו את זה בקלי קלות, עם מתכון מצוין לחלות השבת
הכניסו את קערת הבצק לשקית וקישרו היטב, הניחו מעל השקית ראש של שום והצמידו אות אל הבצק, שימו לב הבצק תופח מהר ומושלם כדאי שתנסו,
המראה הראשוני של הבצק עם השום קרדיט: דבי ברקוביץ
הבצק לאחר 40 דקות של התפחה. קרדיט: דבי ברקוביץ
השום צף לו למעלה והבצק של החלות תפח בצורה משמעותית
הבצק לאחר ההתפחת. קרדיט: דבי ברקוביץ
ניתן להניח במקום שום גפרור לא משומש
חלות לכבוד שבת / מאת: ניסי גולדרייך
מרכיבים:
2 כפות שמרים יבשים או טריים של שמרית
500 מ׳׳ל מים פושרים
100 גרם סוכר
120 מ"ל שמן
קילו קמח לבן
כף מלח
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום/פרג/גרעיני דלעת/ גרעיני חמניה /קצח/ מלח גס
אופן ההכנה:
בקערה שמים תחילה את השמרים ומוסיפים את המים וממיסים את השמרים,
שמים את שאר המרכיבים מלבד המלח ומערבבים.
מוסיפים את המלח ומעבדים את הבצק 10 דקות לבצק גמיש, רך וחלק.
מתפיחים את הבצק שעה בטמפרטורת חדר נעימה.
מחממים תנור ל200 מעלות
מחלקים את הבצק לכדורים שווים ומניחים על נייר אפיה
קולעים לחלות ומתפיחים שוב 20 דקות עד 30 דקות (בימים קרים או כשקריר במטבח להתפיח 30 דקות עד 40 דקות ולא יותר) ומושחים בביצה ומפזרים שומשום.
מכניסים לתנור ואופים 10 דקות ומורידים את המעלות ל180 מעלות ואופים עוד כ20 דקות
מצננים ושומרים בהקפאה בשקית אטומה להפשיר שעתיים לפני ההגשה ולחמם.
טיפים להצלחה:
יש להקפיד על טמפרטורת המים שיהיו נעימים למגע ולא רותחים,
השמרים מתפתחים טוב בסביבה חמימה
מדידת הנוזלים חשובה מאוד לקבלת מרקם מוצלח לעבודה.
חוסר בנוזלים בצק יבש, עודף נוזלים בצק דביק וקשה לעבודה. על כן חשוב להשתמש בכוס מדידה!
לישת הבצק חשובה לגמישותו, על כן חשוב ללוש את הבצק כ10 דקות לפחות עד רבע שעה, פעולה זו פותחת את הגלוטן בבצק ועוזרת לבצק גם לתפוח ולהיות אוורירי
בשביל לקבל חלה סימטרית ויפה כדאי להשתמש במשקל ולמדוד כל כדור באופן שווה
כדאי ללמוד לתחוב אצבע בחלה אחרי הקליעה ולבדוק אם היא התמלאה אויר
אם השקע נשאר סימן שהחלה לא מלאה באויר וצריך עוד התפחה ואם השקע עולה חזרה מהר סימן שהחלה מלאה אויר ומוכנה לאפיה
בהצלחה.
מתכון נוסף מקמח קוסמין של ניסי גולדרייך
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 9 תגובות