כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
במסגרת פעילות האכיפה

750 ש"ח קנס: יוצאים לים? היזהרו מהשארת פסולת

בתקופה זו של החופש הגדול נתוני מדד של ניקיון החופים יורד • תגבור כוח הפיקוח על-ידי שוטרי משטרת ישראל נותנת את הסיוע לרשויות החופיות בביצוע פעולות אכיפה בחופי הים • הנופשים המלכלכים בחוף עלולים להיקנס ב-750 שקל על השלכת פסולת בחוף

750 ש"ח קנס: יוצאים לים? היזהרו מהשארת פסולת
חוף קרית חיים דרום מלוכלך צילום: פרד ארזואן המשרד להגנת הסביבה

מנתוני מדד "חוף נקי" של המשרד להגנת הסביבה לשבועיים שמסתיימים ב-30 ביולי עולה, כי 66.66% מהחופים שנמדדו דורגו כ"נקיים" עד "נקיים מאוד", לעומת 71.21% במדד הקודם. ניכר, כי במהלך חופשת הקיץ הציבור משאיר אחריו כמויות רבות של פסולת.

בתקופה המקבילה בשנה שעברה נמצאו 68.18% מהחופים נקיים עד נקיים מאוד. מתחילת השנה 59.09% מהחופים היו נקיים לפחות 70% מהזמן.

הרשויות החופיות הנקיות ביותר, שקיבלו את הציון "נקי מאוד", הן: אשדוד, תל אביב-יפו, הרצליה, בת ים וחוף השרון. יש לציין, כי האחריות לניקיון החופים הנבדקים היא בידי הרשויות המקומיות החופיות.

במסגרת תוכנית חוף נקי של המשרד להגנת הסביבה, היחידה הארצית להגנת הסביבה הימית מסייעת לרשויות החופיות בביצוע פעולות אכיפה בחופי הים בחודשי הקיץ. הסיוע ניתן באמצעות תגבור כוח הפיקוח על-ידי שוטרי משטרת ישראל, אשר מלווה את הפקחים מטעם הרשות החופית בפעולות הפיקוח ואכיפה, במטרה ליצור הרתעה מול עברייני פסולת בחופי הים ולצמצם את הנזק לסביבה החופית והימית.

הפעילות התחילה ב-1 ביולי 2020 בחלק ניכר מהרשויות החופיות. הפעולות הללו התבצעו במשך כ-730 שעות מצטברות ובסיוע של 132 שוטרים. במהלך פעולות אלו חולקו כ-898 קנסות שמתוכם 274 קנסות על עבירות ניקיון. במהלך חודש הפעילות נרשמה כמות קנסות השווה לכמות הקנסות שניתנו במהלך כל תקופת הפעילות בשנת 2019.

14 הרשויות שפנו וקיבלו תגבור שעות שיטור: אשדוד, בת-ים, חדרה, חוף הכרמל, חוף השרון, חיפה, טירת כרמל, מטה אשר, נהריה, נתניה, עכו, עמק חפר, תל אביב יפו ואיגוד ערים כנרת.

היקף מימון הפרויקט הוא 550 אלף שקל. במסגרת פעילות האכיפה, הנופשים המלכלכים בחוף עלולים להיקנס ב-750 שקל על השלכת פסולת וזאת בשל הרגישות הגבוהה של החופים.

תוכנית "חוף נקי" היא יוזמה של המשרד להגנת הסביבה שמופעלת החל משנת 2005 במטרה למזער את מפגע הפסולת הימית בישראל ולהביא לניקיון החופים והים בהתאם למחויבות הבין-לאומית, לטובת הסביבה והציבור בישראל. כדי להגשים מטרה זו פועלת התוכנית לשינוי תודעתי לחשיבות הים והחופים ולחיזוק לקיחת האחריות האישית.

חוף קרית חיים דרום עם ציון מלוכלך לפי מדד חוף נקי.
חוף קרית חיים דרום עם ציון מלוכלך לפי מדד חוף נקי. קרדיט: פרד ארזואן המשרד להגנת הסביבה

מרכיב מרכזי בתכנית חוף נקי וכן עיקר תקציבה, מופנה לתמיכה ברשויות החוף בניקיון החופים הפתוחים שבשטחיהן. במטרה לטפל בבעיה הסביבתית של הפסולת הימית בישראל, תכנית חוף נקי מגדירה יעדי תוצאה ברורים לניקיון החופים הפתוחים, 70% מהחופים נקיים 70% מהשנה.

במסגרת זו, מפקחי היחידה הארצית להגנת הסביבה הימית מבצעים מדידה של רמת הניקיון בחופים הפתוחים, ב-66 מקטעים בים התיכון וים סוף, תוך יידוע שוטף של רשויות החוף לטובת מעקב ופעולות מתקנות לשיפור מתמיד של ניקיון החופים. שיתוף תוצאות מדד חוף נקי לציבור הרחב מתבצע פעמיים בחודש לאורך כל השנה, כצעד משלים להעלאת המודעות של הציבור הרחב לתופעת הפסולת הימית ושקיפות ציבורית.

פינת ישיבה ובילוי שנשכחה מאחור בחוף קרית חיים דרום.
פינת ישיבה ובילוי שנשכחה מאחור בחוף קרית חיים דרום. קרדיט: פרד ארזואן המשרד להגנת הסביבה

גילה גמליאל, השרה להגנת הסביבה: "המשרד להגנת הסביבה מוביל שינוי משמעותי בחופים הפתוחים, וכיום ניתן לראות מגוון פעולות לצמצום הפסולת הימית בישראל. במיוחד בימים אלה, שבהם חופי הים הפתוחים הם מקום המפלט של הציבור, נדרשת אחריות אישית של כל אחת ואחד מאיתנו, לא להגיע לחופים עם פלסטיק חד-פעמי וכן להשאיר חופים נקיים".

פסולת חוף הים אכיפה פעילות המשרד להגנת הסביבה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}