מעורב ירושלמי בטאקו: מתכון מושלם לארוחת צהרים בטיול
מתכוננים לבין הזמנים? בא לכם מנה בשרית טעימה ומושקעת? קבלו את המנה הבאה: מעורב ירושלמי בטאקו, מתכון טעים ומיוחד, והכי חשוב מתאים כמנה לארוחת צהריים בטיול
- חני לוין
- י"ב אב התש"פ
מעורב ירושלמי בטאקו / מאת: ניסי גולדרייך
6 טורטיות מקמח תירס
המצרכים למעורב:
3 בצלים חתוכים לפרוסות דקות לאורך
2 שיני שום קצוצות
פרפר אחד של חזה עוף פרוסים דק לחתיכות בינוניות
2 פרגיות חתוכות לקוביות קטנות
100 גרם כבד צלוי חתוך לקוביות בינוניות
כפית מלח גס
כף כמון
כפית כורכום
כף סוכר או דבש
חצי כוס שמן
אופן ההכנה:
מחממים סיר עם השמן ומטגנים את השום והבצל עד שמזהיבים יפה
מוספים את כל התבלינים ומערבבים
מוסיפים את החזה והפרגית ומטגנים כ10 דקות
מוסיפים את הכבד ומערבבים במידה וחסר שמן אפשר להוסיף עוד רבע כוס
מבשלים על אש נמוכה כחצי שעה טועמים ומתקנים תיבול
לטאקו:
מחממים תנור ל180 מעלות
משמנים מעט את הטורטיה בשמן זית במריחה עם מברשת
על רשת תנור משחילים את את הטורטיות במרווח של 3 מסילות כשהשוליים שלהם כלפי מטה ובחימום הם יקבלו את צורת הטאקו
מכניסים למרכז התנור ואופים כ10 דקות עד שהטאקו מקבל צבע זהוב יפה ומוציאים לקירור ומחכים לצינון מלא כדי שיקבל את הקריספיות
הרכבת המנה:
שמים במרכז הטאקו חופן מהמעורב מוסיפים מעט סלט עלים וסלט כרוב מזלפים טחינה מתובלת קצת סילאן ומגישים חם
בתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות