כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024
מתכון מיוחד

מושלם לפתיחת הצום: לחמניות שום בעשבי תיבול

המתכון המיוחד ללחמניות שום טעימות בעשבי תיבול. מתאימות לפתיחת הצום • חממו את התנור ותתפנקו על הלחמניות הזהובות והמושלמות האלה

מושלם לפתיחת הצום: לחמניות שום בעשבי תיבול
לחמניות שום בעשבי טיבול צילום: שולמית עוגות מעוצבות ולחמים

לחמניות שום ועשבי תיבול

מרכיבים:

לבצק:

1 קילוגרם קמח

5 כפות (50 גרם) שמרים טריים

5 כפות (60 גרם) סוכר

חצי כוס שמן זית איכותי

3 כוסות מים קרים

1 כף (18 גרם) מלח

לציפוי:

1 כוס שמן זית איכותי

5-6 שיני שום כתושות

מעט בזיליקום, קצוץ דק

מעט פטרוזיליה, קצוצה דק

קורט מלח

אופן ההכנה:

מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את השמרים והסוכר ומערבבים

מוסיפים את שמן הזית והמים ולשים כ-3 דקות במיקסר עם וו לישה במהירות אטית. אפשר ללוש גם בידיים עד לבצק נוח

מוסיפים את המלח, לשים כ-3 דקות נוספות, מכסים במגבת או בניילון נצמד ומניחים את הבצק בצד להתפחה של שעה

אחרי שעה מחממים תנור ל-180 מעלות

מעבירים את הבצק למשטח משומן קלות, קורצים כדורים/קולעים צמות קטנות

מסדרים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה ברווחים של כ-3 ס"מ אחד מהשני

מכינים את הציפוי:

מערבבים בקערה את שמן הזית עם השום הכתוש, עשבי התיבול והמלח, ובעזרת מברשת סיליקון מורחים את התערובת על צורות הבצק

מכניסים את התבנית לתנור ואופים 10 דקות, עד שמתחיל להזהיב. מוציאים, מורחים שכבת ציפוי נוספת ומחזירים לתנור

אחרי כ-20-25 דקות, כאשר זהוב לגמרי ושזוף בתחתית, מוציאים את התבנית מהתנור

מברישים שוב בתערובת השום היטב

מניחים לצינון ומגישים

מאת: שולמית - עוגות מעוצבות ולחמים, בוטיק לאירועים ולמי שאוהבים

לחם שום לחמניות מתכון לסוף הצום אוכל לסוף הצום מתכון

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}