כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024
מאחדים כוחות

שת"פ בין מכון ויצמן למדע ומרכז שניידר לרפואת ילדים במחקר ביו-רפואי

שני המוסדות המובילים חתמו על מסמך לשיתוף פעולה, שבסופו יוקם 'מכון שניידר וייצמן לחקר בריאות הילד והמתבגר' • "אני מאמין כי המחקר הוא זה העושה את השוני בין בית חולים טוב לבית חולים מצוין ובטוח כי החיבור בין מכון ויצמן למרכז שניידר יוביל למחקרים ושיטות טיפול חדשניות"

שת"פ בין מכון ויצמן למדע ומרכז שניידר לרפואת ילדים במחקר ביו-רפואי

משלבים ידיים: מכון ויצמן למדע ומרכז שניידר לרפואת ילדים מקבוצת כללית, חתמו היום על מזכר הבנות לשיתוף פעולה במחקר ביו-רפואי. בהמשך, צפויים שני המוסדות להקים, יחד, את "מכון שניידר-ויצמן לחקר בריאות הילד והמתבגר".

מדובר בשיתוף פעולה על-פי המודל של שיתופי פעולה אחרים של מכון ויצמן למדע. בין תחומי המחקר המפורטים במזכר: אונקולוגיה, נוירולוגיה, פסיכיאטריה, גסטרואנטרולוגיה. אנדוקרינולוגיה, תזונה, חילוף חומרים, ותחומים נוספים לפי אפשרויות שיעלו בעתיד.

הצורך וההזדמנות בשיתוף הפעולה עלו ממחקרים שבהם מדענים ממכון ויצמן למדע שיתפו פעולה עם רופאים במרכז שניידר, וגילו עניין משותף בחקר תהליכי גדילה והתפתחות של ילדים ובני נוער, ומניעת מחלות והפרעות שונות בתחומים אלה ואחרים. כן סוכם כי שני המוסדות יפעלו, ביחד ובנפרד, לגיוס משאבים שנדרשים להפעלת המסגרת המחקרית-רפואית המשותפת.

פרופ' אלון חן, נשיא מכון ויצמן למדע, מסביר כי: "המשימה העיקרית של מכון ויצמן למדע היא מחקר בסיסי, שמונע בעיקר על-ידי סקרנותם של המדענים החוקרים, ששואפים להבין טוב יותר תהליכים שונים בטבע בכלל ובגוף האדם בפרט. הניסיון מראה שמחקר בסיסי מוביל, לא אחת, להמצאות ולפיתוחים של טכנולוגיות, תרופות ושיטות טיפול חדשות. ועם זאת, בשנים האחרונות, וכן כחלק מהפקת לקחים ממשבר הקורונה, החלטנו לעשות כל מאמץ כדי לקצר ולייעל את המעבר של רעיונות מדעיים אל תחומי היישום הרפואיים, ומנגד, חשוב שהמדענים ילמדו מהרופאים על התחומים שבהם יש צורך במאמץ מדעי מיוחד. שיתוף הפעולה בין מדענים לרופאים, עשוי ליצור את הגשר המהיר הזה, שיאפשר לכולנו – מדענים ורופאים – ליישם את הידע והכישרונות שלנו, לרווחת האדם באשר הוא".

פרופ' יוסף פרס, מנהל מרכז שניידר לרפואת ילדים: "במשך שנותיו, רכש מרכז שניידר מוניטין מפואר בקהילה הרפואית בארץ ובעולם כולו, זאת בזכות העשייה הקלינית הענפה, המחקר פורץ הדרך, המובילות ושיתופי הפעולה עם מוסדות רפואיים בינלאומיים. אני גאה בפעילות המחקרית הענפה שלנו בארץ ובחו"ל, בתחומי המחקר הרבים, בטכנולוגיות חדשניות ובהישגים שנרשמו בבית החולים למן היווסדו ועד היום. אני מאמין כי המחקר הוא זה העושה את השוני בין בית חולים טוב לבית חולים מצוין ובטוח כי החיבור בין מכון ויצמן למרכז שניידר יוביל למחקרים ושיטות טיפול חדשניות, אשר יתנו תקווה לילדים רבים בארץ ובעולם".

 

 

 

 

מרכז שניידר

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}