מג'דרה עם שעועית - מתכון למאכל מושלם לארוחה מפסקת
את המתכון הזה אין אחד שלא הכין והפעם ניסי גולדרייך משדרגת את המתכון בגרסה חדשה עם תוספת שעועית מש מונבט • נסו גם אתם ותהנו
- חני לוין
- ז' אב התש"פ
מג'דרה משעועית מש מונבט / מאת: ניסי גולדרייך
מצרכים למג'דרה:
2 כוסות שעועית מש מונבט (ניתן להמיר בעדשים מונבטות)
2 כוסות אורז
חצי כוס שמן זית בחומציות נמוכה
3 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
3 שיני שום קצוצות
כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
כף שטוחה כמון
רבע כפית כורכום
כפית סוכר
צרור פטרוזיליה קצוצה
2 כוסות מים
אופן הכנת המג'דרה:
מחממים סיר עם שמן ומטגנים את השום והבצל עד להזהבה ומוסיפים את התבלינים ומערבבים ומבשלים עוד כדקה
מוסיפים את השעועית מש ומערבבים מורידים לאש נמוכה ומבשלים כ10 דקות
מוסיפים את האורז והפטרוזיליה ומערבבים
מוסיפים 2 כוסות מים מעלים לאש גבוהה ומביאים לרתיחה ומורידים לאש נמוכה ומבשלים כ20 דקות עד שהנוזלים מתאדים ומורידים מהאש
להגשה מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומזלפים מעט שמן זית איכותי.
אופן הנבטת הקטניות:
הנבטת קטניות זה דבר פשוט מאוד כל מה שצריך זה מסננת שיכולה להכיל חבילה קטנה של קטניות וקערה
שופכים את הקטניות למסננת ומרטיבים אותם עם הרבה מים ומניחים על קערה. במשך כ24 שעות
כל 6 שעות נשטוף אותם שוב במים עד להנבטה מלאה
בימי הקיץ מומלץ להנביט במקרר.
מעבר ליתרונות הבריאות שהם מביאים לנו הנבטים יכולים לשמש כנשנוש טעים ולתיבול כל סלט.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות