כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024
בטעם מיוחד

המתכון המוצלח לחלת פסטו מושלמת

כמדי שבוע מגישים לכם מהפינה "ליל שישי בגג" מתכונים מוצלחים ביותר • מטבלים, מנות עיקריות, סלטים ולפעמים סתם נשנושים - כל מה שנכנס לצלחת • השבוע עם מתכון של חלת פסטו מושלמת וטעימה

המתכון המוצלח לחלת פסטו מושלמת
חלת פסטו צילום: ליל שישי בגג

חלת פסטו מושלמת

לפסטו:

1/2 צרור כוסברה

2 שיני שום קטנות

1/2 צרור פטרוזליה

5 עליי בזיליקום (לא חובה).

מעט מלח

חצי כוס שמן זית

לבצק:

3 וחצי כוסות קמח

1 וחצי כפיות שמרים יבשים

3 כפות סוכר

5 כפות פסטו

1 כוס מים פושרים

כפית וחצי מלח

ביצה להברשה

סומסום/פרג/מלח גס לקישוט

אופן ההכנה:

במעבד מזון טוחנים את כל עשבי התיבול ללא הגבעולים, מוסיפים שמן בהדרגה עד שמתקבל פסטו חלק.

שמים בקערת המיקסר עם וו לישה - את הקמח, השמרים והסוכר.

מוסיפים את הפסטו.

מוסיפים את המים בהדרגה (לפעמים אין צורך בכוס שלמה).

ללוש כדקה ואז מוסיפים את המלח.

לשים כ- 9 דקות במהירות נמוכה עד שמתקבל בצק שנפרד מדפנות הקערה.

מעבירים להתפחה עד להכפלת הנפח.

על משטח מקומח מחלקים את הבצק ל- 4 רצועות שמנמנות וקולעים לצורת חלה.

מניחים להתפחה נוספת של כ- 20 דק'.

מברישים בביצה, מפזרים סומסום, פרג ומעט מלח גס.

אופים בתנור שחומם מראש ל 180°, אופים כ- 35 דק' עד שהחלה מזהיבה.

המתכון באדיבות 'ליל שישי בגג' - רח' אהרונסון 16 בני ברק.

בתאבון

חלה פסטו

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}