המתכון המושלם לשיפודי סלמון וקבבון לוקוס
לקראת תשעת הימים ניסי גולדרייך מפנקת עם מגוון רחב של מתכוני דגים מיוחדים בכל יום והיום לכבוד ראש חודש עם מתכון לשיפודי דגים נפלאים ומושלמים
שיפודי סלמון בטעם גריל / מאת: ניסי גולדרייך
מרכיבים: 6 מנות
6 פילטים של סלמון (6 מנות בעובי 2 וחצי אצבעות) ללא עור ועצמות חתוכים לקוביות בינוניות
שיפודי צ'ופסטיקס
למרינדה:
1 כפית פפריקה מעושנת
1 כפית פפריקה מתוקה
3 שיני שום כתושות
5 כפות שמן זית
כף שמן שומשום
2 כפות רוטב סויה
כף חומץ בלסמי (או רבע כוס מיץ מלימון)
2 כפות דבש
3 כפות פטרוזליה קצוצה
אופן ההכנה:
1 את רכיבי המרינדה מערבבים בקערה טועמים ומתקנים תיבול.
2 מעבירים את קוביות הדג אל המרינדה מערבבים היטב מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה
3 משפדים את הדגים על שיפודים 2 עד 3 קוביות מפזרים מעט מלח גס ופלפל גרוס
4 צולים 3 ד' מכל צד על מחבת רותחת או מכניסים לתנור חם 200 מעלות בתבנית אפיה ל12 דקות בדיוק
שיפודי קבבון לוקוס
500 גרם דג לוקוס טחון ללא עור ועצמות ( ניתן להחליף לבורי או סלמון או כל דג טחון אחר )
2 שיני שום כתושות
כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית מלח
צרור פטרוזיליה קצוצה
שיפודי צ'ופסטיקס
אופן ההכנה:
מערבבים את כל מרכיבי הדג בעדינות כדי לשמור על אוריריות הדג
יוצרים קבבונים בעדינות בלי לכווץ כדי לשמור על אוריריות, תוחבים שיפוד בעדינות לכל קבבון
מחממים מחבת עם מעט שמן זית וצולים כ5 דקות מכל צד
סוחטים מעט לימון בהגשה
מגישים לצד תפוחי אדמה אפויים
בתאבון.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות