כיצד ליצור חווית משתמש כבר בשלב פיתוח אפליקציה
חשוב מאוד לדעת שרעיון מקורי ויצירתי הוא לא הדבר היחיד שחשוב כאשר מדברים על פיתוח אפליקציה. אחד מהדברים החשובים ביותר שיש לשים אליו לב הוא נושא חוויית המשתמש שתאפיין את התוצר שייצא לשוק
- כתבה מקודמת
- כ"ח תמוז התש"פ
יזמים רבים ומפתחים רבים כיום נכנסים לתחום של פיתוח אפליקציות. במקרים רבים יש לאותם אנשים רעיון מקורי וחדש והם בטוחים שהם עומדים ליצור אפליקציה מנצחת שתביא כמות גדולה של משתמשים בארץ או בעולם.
אך חשוב מאוד לדעת שרעיון מקורי ויצירתי הוא לא הדבר היחיד שחשוב כאשר מדברים על פיתוח אפליקציה. אמנם לרעיון עצמו יש חשיבות רבה בתהליך, אך בהמשך צפויה עבודה קשה כדי להביא את התוצר הסופי לרמה שבה הוא יכול להוות גורם משמעותי בשוק המיועד שלו.
מכיוון שהרעיון עצמו הוא לא הדבר היחיד שחשוב, יש לדעת מהם המרכיבים הנוספים שיש לשים עליהם דגש כאשר מתחילים בשלב של פיתוח האפליקציה. מרכיבים אלו כוללים אפיון מדויק של המוצר והתאמה מרבית לקהל היעד המיועד, שבסופו של דבר צריך לרצות להוריד את האפליקציה ולהשתמש בה.
אחד מהדברים החשובים ביותר שיש לשים אליו לב הוא נושא חוויית המשתמש שתאפיין את התוצר שייצא לשוק. על הנושא הזה יש לחשוב היטב כבר בשלב הפיתוח.
החשיבות הרבה של חוויית המשתמש
חוויית משתמש הוא מושג שנעשה מוכר למדי בתחום הפיתוח של אפליקציות ותוכנות. המושג הזה מתייחס לחוויה שנוצרת אצל המשתמשים בעת העבודה עם האפליקציה. מטרת תהליך הפיתוח צריכה להיות יצירת ממשק משתמש שקל מאוד להבין אותו, קל מאוד להפעיל אותו וכזה שמעורר רצון להמשיך להשתמש באפליקציה שוב ושוב.
לשם כך, חשוב לוודא כבר בשלב הפיתוח שהמשתמשים של האפליקציה יחוו הנאה כאשר הם מפעילים אותה. ההנאה הזו יכולה להיות מתורגמת לכך שהיישום יעזור להם במשהו בחיים או יבדר אותם - אם מדובר באפליקציית משחק ובידור. באופן כללי צריך להיות נעים להשתמש באפליקציה. בסופו של דבר, חוויית משתמש איכותית יכולה להוות מרכיב משמעותי בהצלחה העתידית של האפליקציה.
איך יוצרים חוויית משתמש איכותית
הדבר הראשון שיש לחשוב אליו מבחינת חוויית המשתמש היא העיצוב והנראות של האפליקציה. העיצוב צריך להיות מודרני ומושך לעין. מומלץ להשקיע בשלב זה מחשבה רבה ככל הניתן ולעבוד עם מעצבים שיש להם ניסיון מוכח בתחום הזה.
בנוסף לכך, האפליקציה צריכה "לדבר" בשפה שבה מדבר המשתמש הפוטנציאלי שלה. הכוונה בכך היא שאם המשתמשים שייכים לקבוצת גיל מבוגרת יותר, למשל, יהיה כדאי להשתמש בעיצוב סולידי יותר ובצבעים מסוימים שיתאימו להם. אפליקציית משחק לילדים ולנוער, לדוגמה, צריכה לדבר בשפה חדשנית וצבעונית יותר. חשוב להתאים את הנראות של האפליקציה למטרה שלה ולשפה הסגנונית של קהל היעד שלה.
חשוב להיעזר במומחי UX/UI
כדי להשיג את אותה חוויית משתמש נכספת, מומלץ להיעזר במומחים בתחום. ניתן לשלב מומחים בתחום גם כיועצים חיצוניים, ולא בהכרח כחלק מהצוות שעוסק בפיתוח. חברת UX מקצועית יכולה לתרום תרומה משמעותית לשלב הפיתוח. הניסיון המצטבר של חברה כזו יכול לסייע בעיצוב ותכנון ממשק המשתמש ולהביא לתוצר איכותי ושלם יותר.
למרבה המזל, אם הפיתוח מתבצע בישראל, ישנן לא מעט חברות מקצועיות שכבר צברו ניסיון רב בתחום הזה. ישראל היא מעצמת פיתוח יישומים ואפליקציות, ולכן כדאי להשתמש בניסיון המצטבר הזה על מנת לייצר את המוצר הטוב ביותר בתחומו.
כדי להצליח בשוק האפליקציות, התוצר הסופי חייב לתת ערך מוסף למשתמשים, ולעשות זאת בצורה טובה יותר מאשר המתחרים. רמת התחרות בתחום היא מאתגרת, והסיכוי ליצור אפליקציה שאין לה עדיין מתחרים הוא קטן ביותר. לכן, יש לדאוג לחוויית משתמש איכותית וטובה שתוכל לגרום למשתמשים לרצות להמשיך ולהשתמש באפליקציה פעם אחר פעם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות