הודעות שרשרת מופצות ברבים ומטילות פחד ואימה על הציבור
ישנם גורמים אשר ממהרים לנצל את המצב בו האזרחים נתונים ומוסיפים לבהלה עם הודעות שרשרת שקריות שמופצות כמו אש בשדה קוצים. כתוצאה מכך הלחץ הציבורי הולך וגובר
- קובי עוזיאלי
- כ"ח תמוז התש"פ
גל הקורונה השני שנמצא בשיאו בשבועות האחרונים, מחזק את חששותיו של הציבור אשר מרבה לצרוך מידע בחדשות, אתרי האינטרנט והרשתות החברתיות. לצערנו ישנם גורמים אשר ממהרים לנצל את המצב ומוסיפים לבהלה עם הודעות שרשרת שקריות שמופצות כמו אש בשדה קוצים. כתוצאה מכך הלחץ הציבורי הולך וגובר.
הודעת השרשרת הראשונה אשר מופצת בתפוצה רחבה במיוחד היא הודעה אשר מזהירה מפני נוכלים אשר ככל הנראה מנסים לנצל את ההכרזה של הממשלה על מענק של 750 שקלים לכל אזרח "כבר הנוכלים חוגגים, אז שימו לב נשלח אלי זה עתה".
ההודעה מציגה פניה מביטוח לאומי שמבקש עדכון פרטי חשבון הבנק בקישור מצורף לטובת הפקדת התשלום באופן אוטומטי. בחברת אבטחת המידע ESET מוסרים כי מדובר בהודעה לגיטימית שנשלחה מביטוח לאומי, אבל היא למעשה נשלחה לפני מספר חודשים: "כבר בחודש אפריל השנה ביטוח לאומי שלחו את ההודעה הזו, שכבר אז עוררה חשדות רבים. לאחר שליחת ההודעה, ביטוח לאומי שקיבל פידבקים על החשד שהניסוח והקישור מעלים, פרסמו באתר שלהם הודעה שמסבירה שהמסרון אכן נשלח מהם".
לדברי מומחי האבטחה בחברה: "טוב לראות שהציבור החל לפתח מודעות והוא מחפש את הנורות האדומות בעת קבלת הודעות שונות מגופים שונים אשר מבקשים להזין פרטים אישיים או פיננסיים. כאשר הודעה מסוימת מעוררת את החשד, תמיד גלשו אל האתר עצמו באופן עצמאי ולא על ידי הקלקה על הקישור. עם זאת חשוב מאוד להעלות את המודעות להודעות אשר מנסות להצליח ולבצע הונאות בתקופה זו".
הודעת השרשרת שהופצה
הודעה נוספת אשר מנצלת את הלחץ הציבורי ומופצת במטרה לעודד ולחזק את החרדה היא הודעה אשר מתריעה מפני פריצה לטלפון ב-10 שניות בלבד: "הולכים להתחיל להפיץ סרטון בווצאפ שמראה איך עקומתcovid19 משטחת בארגנטינה. הקובץ נקרא "ארגנטינה עושה את זה", אל תפתחו אותו או תראו אותו, הוא פורץ לטלפון תוך 10 שניות ולא ניתן לעצור אותו בשום צורה. תעבירו את המידע למשפחה והחברים שלכם. עכשיו אמרו את זה גם ב-CNN", לשון ההודעה המלחיצה.
הודעת שרשרת שרצה בוואטספ - סרטון שיפרוץ לכם לטלפון
ההמלצות של חברת אבטחת המידע ESET, בכל הקשור להודעות שרשרת הן:
1. לנסות ולהימנע מלהעביר ברשתות החברתיות ידיעות חדשותיות שאינן מאומתות.
2. חשוב לשמור על ערנות להונאות שמנצלות את תחושת הלחץ שמלווה את כולנו בחודשים האחרונים.
3. לא להקליק על קישורים חשודים.
4. כאשר מקבלים הודעות אזהרה בסגנון הזה, מומלץ להעתיק ולחפש את התוכן בגוגל כדי להבין מה המקור והאם יש לכך בסיס אמיתי.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות