כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
יופי וסטייל לסעודה

נוח מאוד לאכילה: דג דניס בתיבול מיוחד לכבוד שבת

הדניס הוא דג נוח מאוד לאכילה כדג שלם. בשרו עסיסי, מה שהופך אותו למתאים מאוד לאפייה בתנור. מיוחד בטעמו עם תוספת הרוזמרין שנותן לו את היופי והסטייל לסעודה שלכם

נוח מאוד לאכילה: דג דניס בתיבול מיוחד לכבוד שבת
דג דניס צילום: ניסי גולדרייך

דג דניס בתנור / ניסי גולדרייך

המצרכים:

2 דגי דניס שלמים נקיים

כף דבש

כף חומץ בלסמי

כף שמן שומשום

רבע כוס מיץ לימון

3 שיני שום כתושות

חצי כוס שמן זית בחומציות נמוכה

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה

2 גבעולים של רוזמרין (אפשר לוותר)

מלח גס

פלפל גרוס

אופן ההכנה:

בסכין חדה חורצים צד אחד של הדג בפס אחד לאורך ועוד 3 לרוחב בעדינות לא עמוק מדי

מכינים את המרינדה

בקערה גדולה מערבבים את כל המרכיבים מלבד הרוזמרין, המלח והפלפל, משרים בהם את הדגים ומעסים את פנים הדג ברוטב וגם בחריצים שעשינו, משרים לפחות חצי שעה ועדיף לילה שלם

מחממים תנור על 200 מעלות,  מניחים את הדגים בתנית מרופדת בנייר אפיה או בתבנית פיירקס כשהחריצים כלפי מעלה ושופכים את הרוטב שנותר, מפזרים מעט מלח גס ופלפל גרוס ומניחים את הרוזמרין מעל הדגים

מכניסים לתנור בחום 200 מעלות ל 20 דקות על טורבו

בהצלחה ובתאבון.

דג דניס מתכון

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}