כ"ג כסלו התשפ"ה
24.12.2024
"אף אחד לא יישאר מאחור"

מבצע סבא וסבתא: התוכנית הממשלתית להצלת הקשישים

כך תסייע ישראל לאזרחים הוותיקים לעבור את הגל השני נגד נגיף הקורונה, נגד נגיף הבדידות • בין הצעדים: הפעלת מאגר של אלפי מתנדבים שיחלקו מזון ותרופות לאוכלוסייה המבוגרת - ומתן תמיכה נפשית • "אף אחד לא יישאר מאחור"

מבצע סבא וסבתא: התוכנית הממשלתית להצלת הקשישים
קשיש עם נכדו. אילוסטרציה צילום: נתי שוחט, פלאש 90

מיפוי האוכלוסייה המבוגרת, יצירת קשר טלפוני עימה ושליחת מתנדבים או נציגים מהרשויות המקומיות או מצה"ל לחלוקת מזון ותרופות - כך ייראה הטיפול באוכלוסייה המבוגרת בגל השני במסגרת "תוכנית פעולה לאומית למענה לאוכלוסייה המבוגרת בזמן הקורונה". כך מפרסמת-מיטל יסעור בית-אור ב'ישראל היום'.

לפי תוכנית שגובשה במשרד לשוויון חברתי, במשרד הבריאות ובמשרד הביטחון, המשרד לשוויון חברתי, פיקוד העורף והרשויות המקומיות יהיו האחראים ליצירת קשר עם 1.2 מיליון בני 65 ומעלה. רק מיעוטם, כ־50 אלף, חיים במוסדות. התוכנית מבוססת על לקחים ועל מיפוי הצרכים מהגל הראשון, ומטרתה לקדם את כלל הטיפול בבריאות המבוגרים. לשם כך הוקם צוות משימה משותף לשלושת המשרדים. מטרת התוכנית היא "להגיע בפינצטה" לכל אדם מבוגר.

"תוכנית הפעולה הלאומית" מתבססת על מוקד המשרד לשוויון חברתי (8840*), שיעבור למתכונת פעילות של 24/7 וישמש מוקד חירום לפניות פרטניות, כולל מתן מענה נפשי ומידע. המוקד טיפל בגל הראשון בכ־8,000 פונים ביום. מיפוי האוכלוסייה המבוגרת ייעשה על ידי המשרד לשוויון חברתי, פיקוד העורף והרשויות המקומיות. מיפוי זה החל כבר בגל הראשון ויימשך כעת.

בתכנית נכתב בין היתר: "המטרה היא יצירת מאגר מידע שבו יהיו כל משקי הבית הרלוונטיים, על מנת לשמור על קשר עם כולם ולוודא שאף אחד לא נשאר מאחור".

בראש צוות המשימה יעמוד נתנאל לוי, מנהל אגף ביטחון וחירום במשרד לשוויון חברתי, ויהיו שותפים לו פרופ' נמרוד מימון, האחראי לתוכנית "מגן אבות ואמהות" במשרד הבריאות, ותא"ל (מיל') משה אדרי, עוזר שר הביטחון להתגוננות. השלושה ידווחו אחת לשבוע לשר הבריאות יולי אדלשטיין, לשר לנושאים אזרחיים במשרד הביטחון מיכאל ביטון ולשרה לשוויון חברתי וגמלאים מירב כהן.

השרה לשוויון חברתי וגמלאים מירב כהן אמרה: "מטרת התוכנית שבנינו היא להציל את הקשישים שלנו. את המאמץ שלנו אנחנו מחלקים לשתי גזרות עיקריות: המבוגרים שחיים במוסדות ואלו שחיים בביתם. באשר לטיפול במבוגרים שחיים במוסדות, הפקנו שורה של לקחים מהגל הראשון ועתה אנחנו פועלים כדי לתגבר את כוח האדם במוסדות ולספק תדירות גבוהה של בדיקות לעובדים שנכנסים למוסדות ויוצאים מהם. כמו כן, אנו דואגים לאספקה שוטפת של ציוד מיגון".

בעניין הקשישים שחיים בביתם, אמרה כהן כי: "האתגר הגדול ביותר הוא להתמודד עם מצוקת הבדידות. בנוסף, יש להבטיח שיקבלו מענה לצרכים הבסיסיים, כגון אוכל ותרופות".

קורונה קשישים

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}