פרשת מלכה לייפר: ערעור לעליון נגד הסגרתה לאוסטרליה
התפתחות דרמטית: עורכי דינה של מלכה לייפר, שכלפיה הוצא צו הסגרה לאוסטליה, הגישו הבוקר ערעור לבית המשפט העליון • עורכי הדין טוענים: סובלת ממחלת נפש ואינה כשירה לעמוד לדין
- אבי גדלוביץ'
- ט"ז תמוז התש"פ
- 4 תגובות
התפתחות דרמטית בפרשת מלכה לייפר: עורכי הדין יהודה פריד וטל גבאי, המייצגים את הגב' מלכה לייפר הגישו היום (רביעי) ערעור לבית המשפט העליון על החלטת בית המשפט המחוזי בירושלים, לפיה נקבע כי לייפר "מתחזה לגבי כושר שיפוטה ויכולת תפקודה והיא כשירה לעמוד לדין''.
פרקליטיה של לייפר החליטו שלא להמתין לסוף ההליך והגישו ערעור נגד החלטת בית המשפט לקבל את עמדת פאנל המומחים ובקשה לעיכוב ביצוע של ההחלטה להחיל בהליך ההסגרה, טרם מיצוי זכות הערעור. בנוסף, הוגשה בקשה להוספת ראייה חדשה לערעור.
כזכור, לאחר בדיקה של צוות המומחים שמינה בית משפט המחוזי בירושלים, הוגשו התוצאות לביהמ"ש, שם עולה המסקנה כי מלכה לייפר, כשירה לעמוד לדין, על פגיעה בשלוש תלמידותיה באוסטרליה.
בהודעת הערעור, מציינים הפרקליטים את ההחלטה של בית המשפט להפסיק את כל ההליכים נגד לייפר ב-2016 אשר התבססה על יסוד מספר רב של מסמכים רפואיים לצד חוות דעת מפורטות, הן מטעם בתי החולים הציבוריים, הן מטעם פסיכיאטרים פרטיים והן מטעם הפסיכיאטר המחוזי בירושלים, אשר קבעו לאחר בדיקות רבות וממושכות, כי לייפר סובלת ממחלת נפש סכיזואפקטיבית וגם מסוג דיכאון פסיכוטי ואינה כשירה לעמוד לדין"
עו''ד פריד וגבאי מציגים בערעור את העובדה כי למרות חוות דעת פאנל המומחים כי לייפר כביכול מתחזה לחולת נפש - היא מקבלת טיפול תרופתי אנטי פסיכוטי במינון משמעותי העלולות לפגוע בבריאות עד כדי סיכון חיים ומאובחנת, למעלה משנתיים, כחולת נפש על ידי פסיכיאטריים מומחים בשב"ס. וברקע כל זה, סירוב בית המשפט להעדת עדים רלוונטיים כמו מומחי השב''ס.
במקביל, הגישו פרקליטיה של לייפר בקשה לעיכוב ביצוע החלטת בית המשפט על חידוש הליך הסגרתה עד למתן ההחלטה על הערעור שהגישו על כשירותה הנפשית של לייפר.
בנוסף הגישו עורכי הדין פריד וגבאי בקשה להוספת ראיה חדשה בערעור. המדובר במסמך של קצין רפואה ראשי בשב״ס לבא כוחה האזרחי של משפחת לייפר וממנו עולה כי הוא דוחה לחלוטין את החלטת בית המשפט אשר מאמצת את מסקנת הפאנל, לפיה הגב לייפר מתחזה לחולת נפש, וקובע כי הפסיכאריים מטעם שב״ס עומדים מאחורי האבחנה שמדובר בחולת נפש.
עורכי הדין יהודה פריד וטל גבאי. צילום: יוסי זליגר
כזכור, לאחר עשרות דיונים וכ-6 שנים של סאגה מתמשכת, בית המשפט המחוזי בירושלים אימץ לפני כחודש וחצי את עמדת המומחים שמינה, וקבע כי מלכה לייפר, החשודה בביצוע מעשים חמורים בתלמידותיה בעבר, כשירה לעמוד לדין, ובקרוב תוסגר לאוסטרליה שם ביצעה את מעשיה.
בהחלטה קבעה שופטת בית המשפט המחוזי מרים לומפ כי "לייפר מתחזה לגבי כושר שיפוטה ויכולת תיפקודה והיא כשירה לעמוד לדין, ועל כן אני מורה על חידוש הליך ההסגרה בעניינה".
ההחלטה התקבלה לאחר בשית המשפט המחוזי מינה צוות מומחים שיבדוק האם מלכה לייפר כשירה לעמוד לדין, כאשר התוצאות הוגשו לפני כמה שבועות לביהמ"ש, לפיהן עלתה המסקנה כי מלכה לייפר כשירה לעמוד לדין, על פגיעה בשלוש תלמידותיה באוסטרליה.
הליך ההסגרה של מלכה לייפר לאוסטרליה, מתנהל מזה למעלה מ-5 שנים, במסגרתו נערכו כבר עשרות דיונים - בדיון שנערך בתחילת חודש דצמבר 2019, בפני השופטת חנה מרים לומפ בבית משפט המחוזי בירושלים, הייתה אמורה להתקבל חוות דעת פסיכיאטרית סופית מטעם פסיכיאטר מחוז צפון, פסיכיאטר מחוז חיפה וסגניתו - שתקבע האם מלכה לייפר כשירה נפשית לעמוד לדין או לא. אולם הצוות ביקש ארכה של חודש ימים.
הפרשה החלה במרץ 2008, מלכה לייפר נחשדה כי פגעה בתלמידותיה הקטינות באוסטרליה וביצעה בהן עבירות חמורות בין השנים 2001-2008 בזמן ששימשה כמורה ומנהלת בבית ספר החרדי "עדת ישראל", תוך ניצול מעמדה ותמימותן. עם היוודע המעשים, ו-24 שעות לאחר שנערך לה שימוע לפני פיטורין, היא נמלטה עם בני משפחתה לישראל והשתקעה בעמנואל.
החקירה באוסטרליה נמשכה, והצטברו נגדה ראיות לצורך העמדתה לדין. בשנת 2012 הרשויות באוסטרליה פנו לישראל עם בקשה להסגיר אותה. שנתיים לאחר מכן היא נעצרה. לייפר שכרה את שירותיו של עו"ד יהודה פריד ועו"ד עדי ניב, שהביאו בסופו של דבר לכך שהשופט נעתר לבקשתם והסכים כי יש להפסיק את הליך ההסגרה נגדה, בנימוק שהיא אינה כשירה לעמוד לדין.
כפי שפורסם ב'בחדרי חרדים', בעקבות פניה של האינטרפול, במהלך שנת 2017 הצטברו אינדיקציות כי מלכה לייפר מעמידה פנים שהיא סובלת ממחלת נפש על מנת להתחמק מהליך ההסגרה. היחידה המרכזית במחוז ש"י פתחה בחקירה וזו נעצרה בחודש שבט תשע"ח.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 4 תגובות