מיוחד ומהיר הכנה: מתכון עלעלי חסה מלבבת במרקם אלמנדוס קראנץ
קסם היער הפורח של עלי החסה הטריים, יחד עם טאצ' מפתיע וקלות הכנה, יצרו משוואה שהפכה את הסלט לתוסף קבוע בשולחן השבת. עלעלי החסה הטרייה מקבלים כאן טוויסט יחד עם האלמנדוס או בשמם העממי 'מנצ'ס'. שילוב מדויק ועשיר, המעניק לנו סלט מיוחד ו'שבתי', המוסיף גם נופך עיצובי ויז'ואלי לשולחן. ירוק ומתובל, עסיסי ופיקנטי. סלט שקוצר בקלות אינספור מחמאות
- חני לוין
- י"א תמוז התש"פ
רכיבים:
1ראש חסה
2גזרים בינוניים
1כוס חמוציות מיובשות
1כוס אלמנדוס
חופן גרעיני חמנייה קלויים
לתיבול:
1/4כוס מים
1/4כוס שמן
1כף מיונז
1כפית חרדל
1כף מיץ מלימון טרי
2שיני שום כתושות
4כפיות סוכר
1כף רוטב סויה
קורט פלפל שחור
אופן ההכנה:
נשטוף ונייבש את עלי החסה ונחתוך לרצועות גסות.
את הגזרים המקולפים נגרד במגרדת או נחתוך בסכין לקבלת רצועות קצרות ודקות.
נקלה את גרעיני החמנייה בתנור, בחום של 180°Cבמשך כ- 10דקות או לחילופין, במחבת בלי שמן, על להבה גבוהה, במשך דקה. נערבב קלות עד להשחמה נאה.
את רכיבי התיבול נערבל היטב בבלנדר יד לקבלת תערובת אחידה.
סמוך להגשה נוסיף את המתבל לתערובת הירקות, וכן את האלמנדוס, גרעיני החמנייה והחמוציות.
בהצלחה ובתיאבון ריצ'ל רייך - מחברת הספר סוד הגן
טיפ: את עלי החסה רצוי לשטוף מראש ולהניח לייבוש מושלם, עלים יבשים טעימים יותר ונשמרים זמן רב יותר
* ניתן להכין מהמתבל כמות כפולה מראש, הוא נשמר מעולה בקירור
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות