אוהבים להשקיע באוכל? המתכון הזה בדיוק בשבילכם • צפו
מתחשק לכם לגוון באוכל? הפעם עם מתכון של ביצי דגים בסגנון מזרחי, טעים ביותר ומתאים לגוון איתו את שולחן השבת • צפו
- חני לוין
- י' תמוז התש"פ
ביציי דגים איקרה בסגנון מזרחי
המצרכים:
1 ק"ג בציי דגים שטופים היטב שהושרו במים עם חומץ במשך 20 דקות
כוסברה קצוצה
פטרוזליה קצוצה
שום חתוך
שום טחון
שאטה
1 פלפל חריף
כף כמון
1 כף פפריקה מתוקה
מלח
פלפל שחור גרוס מעט
רבע כוס שמן
אופן ההכנה:
מכניסים לקערה את בציי הדגים, ומוסיפים את כל החומרים, מערבבים היטב.
במחבת גדולה מכינים את הרוטב:
מכניסים 1 כוס מים
3 עגבניות מגורדות
מלח
1 כף אבקת מרק עוף פרווה
פפריקה
פלפל מתוק רצועות
פלפל חריף חתוך לטבעות
6 שיני שום
מעט שמן
מביאים לרתיחה ומבשלים כ20 דקות על אש נמוכה
חותכים 3 פלפלים אדומים מתוקים לטבעות ופורסים בעובי של אצבע
לוקחים מביציי הדגים וממלאים את הפרוסות.
מניחים בצורה מסודרת אחד ליד השני בסיר עם הרוטב, ומפזרים מלמעלה עשביי תיבול - פטרוזיליה וכוסברה קצוצה
מכסים את המחבת ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ20 דקות.
להגיש חם עם פירה תפוחי אדמה
בהצלחה רבה
מאת: השף שלום דרעי.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות