כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024
לכבוד שבת קודש

המעדן הזה ייתן לסעודת שבת את הטעם הכי מיוחד

את צלי הכתף הזה אין אחד שניסה ולא קיבל מלא מחמאות • מושלם בטעמו ומושלם במראהו עם הטעם של תבלין הקייג'ון • לא תאמינו שזה מעדן שהכנתם בעצמכם

המעדן הזה ייתן לסעודת שבת את הטעם הכי מיוחד
צלי כתף בבצלים מקורמלים צילום: ניסי גולדרייך

מאת ניסי גולדרייך

צלי כתף בבצלים מקורמלים בתנור. 

מרכיבים:

2 קילו נתח צלי כתף

5 בצלים פרוסים

רבע כוס שמן

כוס דבש

כף פלפל שחור גרוס

כף מלח גס

תבלין קייג'ון

פלפל צ'ילי גרוס

כוס יין יבש קברנה

אופן הכנה:

בסיר סוטאז' שמתאים גם לתנור מחממים את השמן ומטגנים את הבצלים ומתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את הדבש וממשיכים לבשל עד שהבצל מקבל צבע קרמל יפה.

במחבת רותחת צורבים את הבשר מכל הכיוונים כ5 דקות מכל צד.

מניחים נייר אלומניום רחב ומעל שני ניירות לאפיה באופן שיעטוף את הבשר מכל הכיוונים. מניחים במרכז הנייר חצי מכמות הבצל המקורמל מפזרים בנדיבות מהקייג'ון ומעט פלפל צ'ילי גרוס ומעל מניחים את הבשר ומתבלים שוב בנדיבות בקייג'ון ומעט צ'ילי גרוס ומפזרים את יתר הבצל באופן אחיד על הבשר.

עוטפים בנייר ומהדקים בנייר אלומניום הייטב ומעבירים לתבנית סוטאז' עם מכסה או פיירקס מכוסה נייר כסף.

שופכים ליטר מים באופן שיכסה כמעט את כל הבשר ומכניסים לבישול בתנור שחומם ל140 מעלות ואופים 4 שעות.

אחרי 3 שעות פותחים את הנייר בעדינות ושופכים כוס יין ומהדקים שוב ומכניסים לעוד שעה בישול בתנור.

מקררים לילה במקרר, פורסים למנות ומעבירים לסיר יחד עם הבצלים ומוסיפים 2 כוסות מהמים שהתבשל בו הבשר (ציר) ומביאים לרתיחה.

מדללים 2 כפות קמח במעט מים ומוסיפים לרוטב הבשר ומערבבים היטב עד שהרוטב מעט מסמיך ומורידים מהאש.

מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.

בהצלחה רבה ובתאבון

בשר ניסי גולדרייך מתכון ליל שבת

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 4 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}