כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024
המאבק בקורונה

פרופ' הלוי: "יש לבצע צעדים יותר דמוקרטיים לפני איכוני השב"כ"

פרופ' יונתן הלוי, מנהל בית החולים שערי צדק, קורא להגביר את החקירות האפידמיולוגיות • "מסרב להצטרף לבעלי החזון האפוקליפטי במה שקשור לגל הזה"

פרופ' הלוי: "יש לבצע צעדים יותר דמוקרטיים לפני איכוני השב"כ"
פרופ' יונתן הלוי צילום: מרים אלסטר, פלאש 90

בעקבות העלייה בשיעור התחלואה בקורונה במהלך הימים האחרונים, קבינט הקורונה דן אתמול (שני) בצעדים נוספים שעתידים לכלול את החמרת האכיפה במרחב הציבורי ומתן פתרונות נקודתיים באזורי ההתפרצות.

פרופסור יונתן הלוי, מנהל בית החולים 'שערי צדק' שוחח עם גדעון אוקו ברדיו 103FM והביע את דעתו על נתוני התפשטות הנגיף ברחבי הארץ. על השימוש באיכון מכשירים סלולריים לאיתור חולים אמר הלוי: "אני חושב שצריך לנקוט באמצעים שפוגעים פחות בצנעת הפרטים ופשוטים ליישום על מנת לקטוע את שרשרת ההדבקה, והם איתור מיידי של כל מאומת על ידי תגבור המעבדות, ותגבור הצוותים שעושים את החקירה האפידמיולוגית. אם נגיע למצב שבו כל מאומת יקבל תשובה תשובה מהירה לאחר שנלקחה הבדיקה, ושרשרת ההדבקה תיבדק מידית על ידי צוות, יכול להיות שלא נצטרך להשתמש בשב"כ".

על ההחלטה להעלות הילוך דווקא בעליית מספר החולים ולא ברגע החזרת המשק לפעולה אמר פרופ' יונתן הלוי: "זה לא סוד שהיו חילוקי דעות בצמרת משרד הבריאות לגבי חשיבות עריכת בריאות לחולים א- סימפטומטיים, והייתה גם תקופה שהייתה בעיה של מספר הבדיקות. אני מסכים שיש פה פער שקשה להסביר אותו, וכל מה שצריך זה לגשר על פניו במהירות. זה מה שיכול למנוע את התחלואה. בינתיים אין עלייה משמעותית במספר המונשמים ויש עליה שולית במספר המאושפזים, אני עדיין מסרב להצטרף לבעלי החזון האפוקליפטי בכל מה שקשור לגל הזה".

האם הציבור שכח את ההנחיות משרד הבריאות עם החזרה החלקית לשגרה? פרופ' הלוי השיב: "שכחנו ששלושת האמצעים הבסיסיים שאנו חוזרים ומזכירים אותם הם המפתח העיקרי לאי עלייה במספר הנדבקים - בזה הציבור עוד מאוד מפגר. לכן חלק מתרחישי הייחוס המאיימים הם גם בשביל לחזור ולקרוא לציבור לשמור על מרחק שני מטר, עטיית מסכות ושמירה על היגיינה".

הכלכלה והבריאות שזורים זה בזה

בסוף השיחה, התייחס פרופ' יורם הלוי לפתיחת הרכבות שאירעה אתמול, והחזרתם הצפויה של בתי הקולנוע ברחבי הארץ לפעילות: "אני חושב שזה שהיום לא היו נוסעים רבים ברכבת זה עדיין בגלל חששות איך זה יעבוד, ולאורך הזמן נלך ונראה יותר נוסעים. אני חושב שזה מחויב למציאות ושזה הקו הנכון. יכולים לטעון שחשיבות חזרתם של בתי הקולנוע פחותה, אך לא מדובר רק בבתי קולנוע אלא גם באירועים ומופעים. ישנם אלפים שמתפרנסים מהתעשייה הזאת. אני מקווה שזה יימצא כדאי מבחינה כלכלית, כי כל צעד להחזרת המשק לנורמה היא גם צו בריאותי ולא רק צו כלכלי. הכלכלה והבריאות שזורים זה בזה".

עריכה: מיכל קדוש, 103FM

קורונה איכון סלולרי רדיו 103 FM יונתן הלוי

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}