כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
אליפות של מתכון

החלות הכי מושלמות לכבוד שבת

מכינים חלות באופן קבוע לכבוד שבת, הגיע הזמן שתנסו את המתכון  הזה, עם הטעם המיוחד של שבת, כולם יבקשו את המתכון

החלות הכי מושלמות לכבוד שבת
חלות לשבת צילום: ניסי גולדרייך

חלות לכבוד שבת / ניסי גולדרייך

מרכיבים:
2 כפות שמרים יבשים או טריים של שמרית
500 מ׳׳ל מים פושרים
חצי כוס סוכר
¾ כוס שמן
קילו קמח לבן
כף מלח

לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום/פרג/גרעיני דלעת/ גרעיני חמניה /קצח/ מלח גס

אופן ההכנה:
בקערה שמים תחילה את השמרים ומוסיפים את המים וממיסים את השמרים,
שמים את שאר המרכיבים מלבד המלח ומערבבים.
מוסיפים את המלח ומעבדים את הבצק 10 דקות לבצק גמיש, רך וחלק.
מתפיחים את הבצק שעה בטמפרטורת חדר נעימה.
מחממים תנור ל200 מעלות, מחלקים את הבצק לכדורים שווים ומניחים על נייר אפיה.
קולעים לחלות ומתפיחים שוב כ15 דקות עד 20 דקות (בימים קרים להתפיח 30 דקות עד 40 דקות ולא יותר) ומושחים בביצה ומפזרים שומשום.
מכניסים לתנור ואופים 10 דקות ומורידים את המעלות ל180 מעלות ואופים עוד כ20 דקות.

מצננים ושומרים בהקפאה בשקית אטומה להפשיר שעתיים לפני ההגשה ולחמם.

טיפים להצלחה
•יש להקפיד על טמפרטורת המים שיהיו נעימים למגע ולא רותחים, השמרים מתפתחים טוב בסביבה חמימה.

•מדידת הנוזלים חשובה מאוד לקבלת מרקם מוצלח לעבודה. חוסר בנוזלים - בצק יבש, עודף נוזלים - בצק דביק וקשה לעבודה. על כן חשוב להשתמש בכוס מדידה!

•לישת הבצק קריטית לגמישותו ומונע התפוצצות של הבצק במהלך האפיה, על כן חשוב ללוש את הבצק כ10 דקות לפחות עד רבע שעה
פעולה זו פותחת את הגלוטן בבצק ועוזרת לבצק לתפוח ולהיות אוורירי.

•בשביל לקבל חלה סימטרית ויפה כדאי להשתמש במשקל ולמדוד כל כדור באופן שווה.

בהצלחה רבה ובתאבון.

 ניסי גולדרייך

חלות לשבת מתכון

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 7 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}