כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
אומצות כבדי עוף צלויים וירקות צרובים ביין

משקיעה את הנשמה לכבוד שבת? המתכון הזה בשבילך

הניחוח האישי והעשייה ביד אומן תמיד יעניקו את תחושת ה"וואו" כשתרצו להרשים עם משהו טוב באמת • הצירוף המיוחד של כבד חם בגימור יין וסילאן מתוק, פטריות ובטטה צלויות עם נשנושי שרי טריות, הינו שילוב אומנותי של טעמים ומרקמים - להתכבד!

משקיעה את הנשמה לכבוד שבת? המתכון הזה בשבילך
סלט כבד עוף צלוי צילום: ריצ'ל רייך

אומצות כבדי עוף צלויים וירקות צרובים ביין על מצע תפרחת הגן

מתאים בהגשה אישית או בקערה מרכזית.

לתערובת הכבדים:

500 גרם כבד טרי צלוי

1 בצל גדול

1 סלסלת פטריות טריות

1 כוס יין אדום מתוק

4 כפות סילאן

3 שיני שום כתושות

1/2 כפית מלח

מעט תימין

למצע הירקות:

10 עלי חסה טריים

300 גרם לקט עלי בייבי

2 בטטות

10 עגבניות שרי

1 כוס נבטים סינים עבים

1 פלפל אדום

1 פלפל צהוב

אופן ההכנה:

נכין תחילה את תערובת הכבדים.

נחתוך את הבצל לאורכו לקבלת שני חצאים. כל חצי נפרוס ל 4- ונפריד בין שכבות הבצל, כך נקבל עלי בצל נאים.

את הפטריות נפרוס לאורכן.

על להבה בינונית עם כף שמן, נטגן את עלי הבצל תוך בחישה פעם בפעם. כאשר העלים מזהיבים מעט ומקבלים גוון שקוף, נוסיף את פרוסות הפטריות, חתיכות הכבד ושיני השום הכתושות.

נערבב היטב ונמשיך לטגן למשך 5 דקות, לצריבה קלה.

כעת נוסיף את שאר רכיבי הרוטב: היין, הסילאן, המלח והתימין ונבשל על להבה נמוכה במשך 10 דקות. לקראת סוף הבישול נרתיח למשך דקה ונכבה.

כעת נחתוך את הבטטות לקוביות בגודל 2X2 ס"מ ונטגן עד להשחמה וריכוך.

ניתן גם לצרוב בתנור על תבנית משומנת, בחום של 180°C למשך 40 דקות.

בכלי הגשה נאה נסדר מצע של רצועות חסה חתוכות גס, עלי בייבי טריים, רצועות פלפלים אדום וצהוב, חצאי עגבניות שרי עסיסיות ונבטים.

נפזר בקלילות את קוביות הבטטה הצלויות ונוסיף מעל את אומצות הכבדים החמים עם כל רוטב היין.

בתיאבון. ריצ'ל רייך

ריצ'ל רייך סלט בשרי

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}