מנה לשבת: אמפנדס דרום אמריקני
אתר 'בחדרי חרדים', בשיתוף 'להיט - הפקת אירועים ושירותי הסעדה', מגיש מידי שבוע מנה אחת לשבת • והשבוע: אמפנדס דרום אמריקני • שף: שימחי רוזנברג • צילום: יעקב נחומי
- יעקב נחומי, בחדרי רחדים
- ה' חשון התש"ע
- 4 תגובות
יעקב נחומי
לבצק:
1 קג' קמח
200 גר' מרגרינה
2 1 כוסות מים חמימים
2 כפיות שטוחות מלח
למילוי:
רבע כוס שמן
3 בצלים קצוצים
1 קג' בשר טחון
1 כף פפריקה אדומה מתוקה
מלח, פלפל שחור טחון טרי
100 גר' זיתים ירוקים מגולענים וקצוצים גס
8 ביצים קשות חתוכות לרבעים
100 גר' צימוקים כהים
2 כפיות כמון
מלח, פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
מניחים בקערה גדולה את המרגרינה, מים חמים, ומלח. מוסיפים את הבצק תוך ערבוב ובחישה. לשים עד קבלת בצק חלק ואחיד.
מכסים ועוטפים בניילון נצמד ומקררים מעט.
למילוי:
מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא רק מתחיל להזהיב. מוסיפים מיד את הבשר ומטגנים תוך ערבוב עד שהבשר משחים מעט. מוסיפים את הפפריקה, כמון, מלח ופלפל ומערבבים. לבסוף מוסיפים את הצימוקים והזיתים ומטגנים עוד דקה. מורידים מהאש ומקררים.
מרדדים את הבצק לעלים דקים למדי. חותכים עיגולים בקוטר של כ-10 ס"מ.
שמים במרכז כל עיגול בצק 3 כפות מילוי בשר ומוסיפים רבע ביצה קשה. מקפלים לשניים, לחצי סהר. מהדקים וצובטים לדוגמה נאה.
מורחים ביצה טרופה ומפזרים שומשום וקצח ואופים בחום של 190 מעלות כ-חצי שעה עד שפני האמפנדס שחומים.
תפוחי אדמה אפויים ברוטב צ`ילי ודבש
רכיבים:
1/2 1 ק"ג תפוחי אדמה זעירים קלופים
100 גרם מחמאה
1/2 כוס דבש
5 כפות רוטב צ`ילי מתוק (תאילנדי)
מעט מלח
אופן הכנה:
מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית ומפזרים מעט מלח. יווצרו שתי שכבות וזה בסדר גמור.
ממיסים את המחמאה במחבת, מכבים את הלהבה ומוסיפים דבש ורוטב ומערבבים היטב.
מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
יוצקים את הרוטב על תפוחי האדמה ומערבבים היטב. ומכניסים לתנור. אחרי 30 דקות הופכים, ואחרי 30 דקות נוספות הופכים שוב.
בסך הכל אופים בערך שעה וחצי, עד שהתפודים נהיים ענבריים ורכים.
קישורים:
'להיט – הפקת אירועים ושירותי הסעדה'
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 4 תגובות