מנה לשבת • מתכון
אתר 'בחדרי חרדים', בשיתוף 'להיט - הפקת אירועים ושירותי הסעדה', מגיש מידי שבוע מנה אחת לשבת • והשבוע: דג חריימה • שף: שימחי רוזנברג • צילום: יעקב נחומי
- יעקב נחומי, בחדרי חרדים
- כ"ז תשרי התש"ע
- 5 תגובות
יעקב נחומי
מתכון לדג חריימה:
1 ק"ג דג נסיכת הנילוס חתוך לריבועים של 5 ס"מ
1 ראש שום כתוש
1 פלפל חריף ירוק פרוס לטבעות
1 גמבה אדומה רצועות
250 גר' עגבניות מרוסקות
150 גר' רסק עגבניות
1/2 ליטר מים רותחים
3 כפיות פפריקה
2 כפית כמון
2 כפיות מלח
1/2 כוס מיץ מלימון סחוט
3/4 כוס שמן זית
1/2 חב' כוסברה טרייה קצוצה
אופן ההכנה:
שמים שמן בסיר נמוך ורחב, ומזהיבים את השום הכתוש. כשהשום זהוב - מוסיפים את טבעות הפלפל חריף ורצועות הגמבה, ומוסיפים את הפפריקה, הכמון, והמלח - ומערבבים כדקה.
לאחר מכן מוסיפים את העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות, ובוחשים היטב. לאחר דקה, מוסיפים את המים ואת המיץ לימון ומערבבים, כדי שכל החומר יתערבב במים.
מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש.
מבשלים במשך חצי שעה, ואז טועמים ומשלימים טעם. כשרואים שהטעם מושלם, מוסיפים את הדג ומכסים לעוד 10 דקות עד לרבע שעה.
בסוף מוסיפים את הכוסברה הקצוצה.
טיפ: חמש דקות לפני שמוסיפים את הדג, להשרות אותו במיץ לימון מדולל במים (כדי שלא יבשל את הדג), ואז כל הטעם לוואי שיש בדג יוצא.
בתאבון.
קישורים:
'להיט – הפקת אירועים ושירותי הסעדה'
1 ק"ג דג נסיכת הנילוס חתוך לריבועים של 5 ס"מ
1 ראש שום כתוש
1 פלפל חריף ירוק פרוס לטבעות
1 גמבה אדומה רצועות
250 גר' עגבניות מרוסקות
150 גר' רסק עגבניות
1/2 ליטר מים רותחים
3 כפיות פפריקה
2 כפית כמון
2 כפיות מלח
1/2 כוס מיץ מלימון סחוט
3/4 כוס שמן זית
1/2 חב' כוסברה טרייה קצוצה
אופן ההכנה:
שמים שמן בסיר נמוך ורחב, ומזהיבים את השום הכתוש. כשהשום זהוב - מוסיפים את טבעות הפלפל חריף ורצועות הגמבה, ומוסיפים את הפפריקה, הכמון, והמלח - ומערבבים כדקה.
לאחר מכן מוסיפים את העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות, ובוחשים היטב. לאחר דקה, מוסיפים את המים ואת המיץ לימון ומערבבים, כדי שכל החומר יתערבב במים.
מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש.
מבשלים במשך חצי שעה, ואז טועמים ומשלימים טעם. כשרואים שהטעם מושלם, מוסיפים את הדג ומכסים לעוד 10 דקות עד לרבע שעה.
בסוף מוסיפים את הכוסברה הקצוצה.
טיפ: חמש דקות לפני שמוסיפים את הדג, להשרות אותו במיץ לימון מדולל במים (כדי שלא יבשל את הדג), ואז כל הטעם לוואי שיש בדג יוצא.
בתאבון.
קישורים:
'להיט – הפקת אירועים ושירותי הסעדה'
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 5 תגובות