מתכון מיוחד לשבועות: רולדה עם דוגמת כתמי פרה
אמנם אנחנו בשבועות ולא בפורים, אבל העוגה המתחפשת הזו היא בדיוק בשבילכם • רולדה במילוי מפנק של גבינה ולוטוס, תתכוננו לחג טעים במיוחד
- כתבה מקודמת
- כ"ז אייר התש"פ
המצרכים:
- 4 ביצים גדולות
- 3/4 כוס סוכר
- 2 כפות שמנת להקצפה
- 2 כפות שמן צמחי
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס קמח
- 1 כפית אבקת אפיה
- קורט מלח
- 100 גרם ממרח לוטוס
למילוי:
- ממרח לוטוס
- 100 גרם מסקרפונה
- 250 מ"ל שמנת להקצפה
- 2 כפות אבקת סוכר
- כפית תמצית וניל
ההכנה
מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה ומשמנים אותו.
מפרידים ביצים ומכניסים את החלבונים לקערת מיקסר
ומתחילים להקציף. מוסיפים בהדרגה את הסוכר
ומקציפים כ- 3 דקות עד שמקבל קצף רך
מערבבים את החלמונים עם שמנת, וניל ושמן ומוספים
לקצף. מערבבים בעדינות.
מערבבים בנפרד קמח עם מלח ואבקת אפיה. מוסיפים
את הקמח לתערובת הביצים ומערבבים בעדינות עם
מרית עד לאיחוד.
לוקחים כוס מהתערובת ומערבבים עם ממרח לוטוס.
מכניסים לשקית זילוף ומציירים על נייר האפיה.
מכניסים למקפיא ל- 5 דקות.
מוציאים מהמקפיא, שופכים את יתרת הבלילה ומיישרים.
מכניסים לתנור ואופים כ- 12 דקות.
מוציאים מהתנור וממתינים 5 דקות.
הופכים את הבצק האפוי על מגבת מטבח נקיה מגלגלים ומקררים את הבצק כשהוא מגולגל בתוך
המגבת.
מכינים את הקרם:
מערבבים את המסקרפונה עם אבקת סוכר ותמצית וניל עד שהיא מתרככת. מוסיפים שמנת ומקציפים
ביחד לקרם יציב.
כשהבצק קר – פותחים את המגבת. מורחים את הבצק בממרח לוטוס ומורחים מעל את הקרם בשכבה
אחידה. מגלגלים בחזרה ומכניסים להתייצבות במקרר.
בתאבון!
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות