חלה לשבת • מתכון
אתר 'בחדרי חרדים', בשיתוף 'להיט - הפקת אירועים ושירותי הסעדה', מגיש מידי שבוע מנה אחת לשבת • והשבוע: לחם דבש מקמח מלא • שף: שימחי רוזנברג • צילום: יעקב נחומי
- יעקב נחומי, בחדרי חרדים
- ה' תשרי התש"ע
- 1 תגובות
יעקב נחומי
לחם דבש מקמח מלא.
חומרים ל-2 כיכרות:
45 גר' שמרים טריים
1 כפית סוכר
500 מ"ל מים פושרים
1 ק"ג קמח מלא
2 כפיות מלח
6 כפות דבש
6 כפות מחמאה (מרגרינה בטעם חמאה)
מערבבים שמרים עם סוכר ומעט מים ליצירת תערובת שמרים.
מנפים את הקמח לקערה גדולה ומוסיפים מלח, דבש , מחמאה, את תערובת השמרים, ומים.
להכניס למיקסר, עד לקבלת בצק חלק, ללא גושים ובועות. מניחים את הבצק לשעה לצורך תפיחה.
לאחר מכן מעבירים את הבצק התפוח למשטח מקומח - ולשים מעט את הבצק.
מחלקים את הבצק ל-2 גושים שווים. מניחים בתבניות לחם משומנות מעט (תבנית בגודל 13*20 ס"מ), ומתפיחים שוב במשך כחצי שעה,
לאחר מכן מכניסים לתנור שחומם מראש לחום 190 מעלות, לאפיה במשך 45 דקות.
טיפ להגשה: ניתן למרוח על הלחם, בעודו חם, מחמאה ולהגיש. ניתן גם לבזוק דבש על הלחם ליצירת מרקם דבש.
בתאבון ושנה מתוקה כדבש.
קישורים:
'להיט – הפקת אירועים ושירותי הסעדה'
חומרים ל-2 כיכרות:
45 גר' שמרים טריים
1 כפית סוכר
500 מ"ל מים פושרים
1 ק"ג קמח מלא
2 כפיות מלח
6 כפות דבש
6 כפות מחמאה (מרגרינה בטעם חמאה)
מערבבים שמרים עם סוכר ומעט מים ליצירת תערובת שמרים.
מנפים את הקמח לקערה גדולה ומוסיפים מלח, דבש , מחמאה, את תערובת השמרים, ומים.
להכניס למיקסר, עד לקבלת בצק חלק, ללא גושים ובועות. מניחים את הבצק לשעה לצורך תפיחה.
לאחר מכן מעבירים את הבצק התפוח למשטח מקומח - ולשים מעט את הבצק.
מחלקים את הבצק ל-2 גושים שווים. מניחים בתבניות לחם משומנות מעט (תבנית בגודל 13*20 ס"מ), ומתפיחים שוב במשך כחצי שעה,
לאחר מכן מכניסים לתנור שחומם מראש לחום 190 מעלות, לאפיה במשך 45 דקות.
טיפ להגשה: ניתן למרוח על הלחם, בעודו חם, מחמאה ולהגיש. ניתן גם לבזוק דבש על הלחם ליצירת מרקם דבש.
בתאבון ושנה מתוקה כדבש.
קישורים:
'להיט – הפקת אירועים ושירותי הסעדה'
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות