מחסלים חמץ
מחפשים תעסוקה לילדים? מאפינס בננה ושוקולד
כבר כמה ימים שהבננות שלי מסתכלות עלי במבט שאומר הצילו, ומיום ליום הן נעשות יותר שחורות, יותר מסכנות ופחות עושות חשק לאכילה. בימים אלה אני בטוחה שאנחנו במצב זהה - לכולנו יש זמן מיותר, כולנו מחפשים תעסוקה לילדים וכולנו לא ששים לזרוק אוכל.
- מאיה הבלין
- ז' ניסן התש"פ
- 6 תגובות
מאפינס בננה ושוקולד צילום: מאיה הבלין
כבר כמה ימים שהבננות שלי מסתכלות עלי במבט שאומר הצילו, ומיום ליום הן נעשות יותר שחורות, יותר מסכנות ופחות עושות חשק לאכילה. בימים אלה אני בטוחה שאנחנו במצב זהה - לכולנו יש זמן מיותר, כולנו מחפשים תעסוקה לילדים וכולנו לא ששים לזרוק אוכל.
הטריו הזה יחד עם הבננות על ערש דווי (יחד עם הדובי של הקטנה שגם רצה לעזור לערבב) יצרו את התוצאה הזו, והיא לא רעה בכלל.
זה מתכון ממש סלחני, שחקו איתו לפי מה שיש בבית.
חומרים:
3-4 בננות בשלות במיוחד
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
3 כפות שמן
חצי כוס חלב שקדים (או חלב רגיל או מים)
2 כפות גדושות סילאן
1 אבקת אפיה
1 כוס קמח שאוהבים
70 גרם שוקולד שאוהבים שבור בינוני, עדיפות לאחוזי קקאו גבוהים.
הכנה:
- מניחים את הבננות המקולפות בקערה ומרסקים בעזרת מזלג עד שאין כמעט גושים.
- מוסיפים ביצה, תמצית וניל, שמן וחלב שקדים וטורפים. מוסיפים את הסילאן וממשיכים לערבב לתערובת חלקה ואחידה.
- מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומערבבים היטב עד שהכל אחיד. (הבלילה אמורה להיות לא סמיכה מידי ולא נוזלית מידי. אם משהו לא מסתדר שחקו עם הקמח והחלב עד שתהיו מרוצים מהתוצאה.)
- מוסיפים את שברי השוקולד ומערבבים רק עד שהם נטמעים בבלילה.
- מעבירים לתבנית שקעים משומנת קלות, או לכל תבנית אחרת ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד שקיסם יוצא יבש.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 6 תגובות