המתכון המוצלח לדג סלמון מקושט בירקות צבעוניים
אז פורים כבר כאן. והשנה, כמו כל שנה את רוצה לגוון, לחדש, להפתיע... אז הכנו, טיבלנו, צילמנו והנה זה כאן לפניך • חבל שלא יכלנו לצלם את הריח...
- חני לוין
- ט' אדר התש"פ
לחמם תנור מראש 180 מעלות
להפשיר רצועות הדג יחד עם מלח ולימון (מומלץ טרי)
לאחר שהדג מזיע - לשטוף היטב במים.
משמנים את הדג היטב מכל כיוון, ומלמעלה מפזרים:
כוסברה ושום קצוצים, מלח, פלפל שחור (לחובבי הלימון ניתן להוסיף פרוסות לימון)
מכניסים לתנור לכ-15 דקות, בודקים עם מזלג שהדג רך וטוב
מכינים את הירקות לקישוט:
קולרבי: עם חותך ירקות זיג-זג חותכים פרוסות לאורך ולרוחב - מקבלים פרוסות שתי וערב.
בצל ירוק: לאחר ניקוי פותחים את העלים לאורך ומשרים במים קרים - מה שהופך אותם לטלטים
מהממים.
צנון: פורסים לפרוסות דקות, מגלגלים אחד לניצן, ומוסיפים מסביבו את שאר עלי הכותרת.
לימון: מקלפים ע"י מקלף זיג-זג ופורסים פרוסות דקות ושוות.
הצעות הגשה:
צילוח 1:
חצאי ירקות: שום, לימון, שרי, צנון, קישוט עלי כוסברה וחצי לימון.
צילוח 2:
חצאי צנון ושום פרוסים, חסה, שרי, פלפל חריף בקישוט עלי בזיליקום.
צילוח 3:
טלטל בצל ירוק, פרח צנון, שתי וערב קולרבי וחצאי לימון סיני - על מצע נבטים.
ניתן לזלף מעל שמן זית, לפזר מלח ופלפל שחור הכל לפי הטעם - תרתי משמע.
בהצלחה רבה ובתאבון
(קרדיט: פאר הפרי)
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות