המדריך המלא לט"ו בשבט נקי מתולעים
מתכוננים לט"ו בשבט עם פירות יבשים: לקראת קיום מנהג ישראל של סדר ט"ו בשבט, אתר 'בחדרי חרדים' מגיש מדריך מיוחד של בד"ץ קהילות לבדיקת הפירות והפיצוחים מחשש תולעים
- משה ויסברג
- ז' שבט התש"פ
- 1 תגובות
לקראת ט"ו בשבט, שיעור הקניות של פירות יבשים ופיצוחים מטפס לשיא, הציבור נוהר בהמוניו להצטייד בכמה שיותר מיני פירות כדי לקיים בהידור את מנהג "סדר ט"ו בשבט" ואכילת הפירות.
ט"ו בשבט הוא ראש השנה לאילן לעניין מניין שנות הערלה, והמנהג בעדות רבות לערוך סדר ט"ו בשבט לסימן טוב שמשפיע גם על האדם, שהרי נאמר "כי האדם עץ השדה".
כדי שתדעו כיצד לערוך את הסדר, וכן להינצל מחששות של תולעים בפירות, הפירות היבשים והפיצוחים שאתם עומדים לקנות, "בחדרי חרדים" מגיש לפניכם מדריך הנחיות הבדיקה של בד"ץ 'קהילות' לעונה זו של השנה.
רשימת הבד"ץ מפרטת את סוגי הפירות והפיצוחים אחד לאחד, עם הנחיות קצרות ופשוטות שיעזרו לכם לחגוג את ט"ו בשבט ללא חשש.
מצ"ב הרשימה המלאה:
אגוזי מלך: פירורים, שפשוף או חוטים או הימצאות אבקה מעבר לרגיל – סימן לתולעי עש, אין להשתמש
אגוזי קשיו: לחצות ולבדוק. שפשוף, חוטים – סימן לנגיעות (פירורים חומים דקים הם שאריות קליפה ואין חשש)
אגוזי אילסר: לבדוק חיצונית, פנימית לבדוק מדגמית ואם נמצא נגוע לבדוק אחד אחד
אגסים: אם רך וממוסמס יש לחתוך ולבדוק
אננס טרי: לבדוק פנימית אם יש כתם או מסמוס
בוטנים: לבדוק חיצונית (לאחר קילוף הקליפה), פנימית לבדוק מדגמית ואם נמצא נגוע לבדוק אחד אחד
בוטנים טחונים: לפזר ולבדוק
גויאבה: לבדוק פנימית היטב את כל הפרי
גרנולה: בעיקר בתערובת (צימוקים, שיבולת שועל וכדו'), לפזר ולבדוק
גרעינים לבנים קלופים: לבדוק אם אין הרבה פירורים או חוטים או אבקה מעבר לרגיל
גרעינים שחורים (עם קליפה): לפתוח כל אחד ולבדוק
דובדבנים חמוצים תוצרת חו"ל: לבדוק מדגמית
דובדבנים מתוקים תוצרת הארץ: לבדוק פנימית מדגמית
דובדבנים מתוקים תוצרת חו"ל: לבדוק אחד אחד
דובדבנים מיובשים: השרייה מדגמית במים רותחים למשך שעה ולבדוק
חרובים: לחתוך (או לשבור) ולבדוק פנימית היטב
לדר שנמכר פתוח: לבדוק כנגד האור אם לא נדבק זבוב
משמש מיובש חצוי: לשטוף ולבדוק
משמש מיובש סגור: לפתוח ולבדוק כנגד האור משני הצדדים
ענבים: לשטוף היטב אחרי השריה 3 דקות במי סבון, לבדוק בחיבור לגבעול אם אינו רך וממוסמס
ערמונים: לפתוח ולבדוק אחד אחד
פיסטוק חלבי: לחצות הכל ולבדוק
צימוקים צהובים תוצרת קליפורניה: מדגמית על כף היד, לפזר ולבדוק משני הצדדים
צימוקים צהובים תוצרת הארץ: להשרות במים עם מלח, לערבב ולבדוק אם לא צפו תולעים על המים
צימוקים כהים תוצרת קליפורניה: לבדוק מדגמית אחרי השריה במים כנ"ל
קוואקר בשקית: לסנן במסננת מטבח על גבי משטח לבן או כתום ולבדוק אם לא נפלו תולעים
רימון: בחזקת נקי, אם נראה רע או רך מדי לפתוח ולבדוק
שזיפים יבשים: לשטוף היטב
שזיפים בקופסאות שימורים: לפתוח ולבדוק
שקדים קלופים: לבדוק חיצונית
תאנים: לא לאכול
תות שדה: רק לטחינה, לאחר חתיכת הראש, השריה במי סבון ושטיפה
תמרים מיובשים: לחצות ולבדוק משני הצדדים כנגד האור
תפוזים: לשפשף היטב ולנקות הקליפה מכנימות תחת זרם מים
בחזקת נקי:
אבטיח
אבוקדו
אגוז צנובר
אגוז ברזיל
אגוז מקדמיה
אגוזי פקאן בקליפה
אתרוג מסוכר
בננה
בננה צ'יפס
גרעינים לבנים עם קליפה
דובדבנים חמוצים תוצרת הארץ
דובדבנים מיובשים תוצרת קליפורניה
חבושים תוצרת חו"ל
חמוציות
לדר (באריזה סגורה)
מלון
מנגו
פפאיה תוצרת חו"ל (טרי ומיובש)
פסיפלורה ( בגלל בעיות ערלה, להקפיד מאוד לקנות רק מכשרות מהדרין)
קוואקר באריזת וואקום
קוקוס (שלם / טחון)
תפוז סיני מסוכר
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות