כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

המתכון המצוין להכנת מלפפונים חמוצים במלח

חיפשתי את הגרסה הקלה והטובה להכנת חמוצים ביתיים כי כזו אני, אוהבת להכין דברים קלילים שיוצאים טעימים ואחרי שמצאתי - כהרגלי, משתפת אתכם

המתכון המצוין להכנת מלפפונים חמוצים במלח
מלפפון חמוץ בהכנה ביתית צילום: pixabay

מי שאוהב חמוצים, בטוח מחפש את הדרך המושלמת להכין אותם בבית. אז אם אתם כמוני, פשוט תשקיעו בכלי טוב, אטום, ולכו לחפש מלפפונים קטנים - אני לא יודעת להגיד היכן מוצאים בכל עיר, לי יש ספק שמביא לי מדי כמה שבועות והם מהממים. קטנים וחמודים, מתאימים בול לחמוצים.

אני אוהבת את הגרסה במלח, וזו הכי טובה שמצאתי.

הכינו בצד:

בערך 5-6 כוסות מים מינרלים - בתוכם כפית מלח על כל כוס מים.
מספר עלי דפנה.
צרור שמיר.
פלפל אנגלי.
2-3 פלפלים חריפים.
5 שיני שום.

עכשיו מנקים את המלפפונים היטב.

לוקחים את הכלי ומרתיחים אותו במים. אפשר גם לשפוך לתוכו מים רותחים, גם על המכסה. הדבר חשוב להשבתת חיידקים אפשריים שיהרסו את המלפפונים שלנו.

מניחים בכלי מלפפונים ומפזרים ביניהם את התוספות.
שופכים את מי המלח עד שלא נותר ולא מקום זעיר בכלי. אטימות מוחלטת.

זהו. סוגרים את הכלי למשך שבוע ועוקבים אחר שינויי הצבע וההתפתחות.

מדי יום אני הופכת את הכלי לכיוון מטה ובחזרה, להטמעת טעמים.

הנה כך זה נראה אצלי בעיצומו של התהליך:

ירקות חמוצים מלפפון

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}