לחמניות שום זעתר שלא תרצו להפסיק לאכול
כאשר חשבתי על אוכל לסיום צום י' בטבת, החלטתי להכין לחמניות לצד מרק כתום - אלא שאז הבנתי שהלחמניות חייבות להיות משודרגות, ומכיוון שהן יצאו עסיסיות וטעימות, לא אמנע מכן את המתכון המנצח
- שיפי חריטן
- י"א טבת התש"פ
לחמניות שום הן אחד המאפים שמפיצים בבית ריח משכר - שרק בשבילו שווה לאפות אותן.
אצלי, כמה שכולם מפונקים בתחום האוכל, את לחמניות השום הם פשוט מחסלים ברגע.
לחמניות שום זעתר
זמן הכנה: כשעתיים וחצי
זמן עבודה: 40 דקות
דרגת קושי: קל
פרווה
המצרכים:
1 ק"ג קמח.
2 כפות שמרים.
7 כפות סוכר.
1/2 כוס שמן.
1 כף מלח.
3 כוסות מים.
לרוטב:
8 שיני שום כתושות.
1/2 כוס שמן.
1/2 כוס שמן זית.
זעתר לפי הטעם.
אורגנו - אפשרי.
מעט מלח.
שומשום - אם אוהבים.
אפשרי: חצי שקית אבקת אפיה.
ההכנה:
שמים במיקסר קמח, שמרים, נותנים ערבוב קל ומוסיפים סוכר ושמן.
פולס קל ומוסיפים את המים ומיד אחריהם את המלח.
אפשרי להוסיף בכל שלב של הכנת הבצק, מעט אבקת אפיה לריכוך נוסף של הבצק.
מחכים לפחות 7 דקות עד שהבצק הופך לרך ונעים למגע.
מניחים בקערה משומנת ומצפים בניילון נצמד - להתפחה של שעה לפחות.
אפשר להתפיח פעם נוספת - לא חייבים.
את הבצק אני מחלקת לעיגולים לפי הגודל הרצוי לי ונותנת להם 5 דקות מנוחה.
לוקחים כל עיגול ומרדדים אותו לעלה ארוך עם מערוך.
מגלגלים נחש ויוצרים קשר, לצורת לחמניה.
מניחים את הלחמניות להתפחה של 20 דקות.
עכשיו מכינים את הרוטב, פשוט מערבבים היטב את החומרים שלו.
מצפים את הלחמניות ברוטב שהכנו - שמן עם זעתר, שום וכו', ומכניסים לתנור
שחומם מראש ל- 180 מעלות, למשך כ- 20 דקות אפיה.
כאשר מוציאים את הלחמניות, מברישים אותן פעם נוספת ברוטב השמן וזעתר, שום שהכנו.
מומלץ ליטול ידיים ולאכול חם ומיד - וליהנות.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות