כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024
חשוב לדעת

10 טעויות נפוצות: כך תשמרו על המידע האישי

חושבים שאתם עושים כל מה שצריך כדי לשמור על המידע והפרטיות שלכם? מצורפות עשר טעויות שכדאי להימנע מהן כדי לשמור על המידע האישי שלנו, הסמארטפון, המחשב ואפילו הבית

10 טעויות נפוצות: כך תשמרו על המידע האישי
אילוסטרציה. (למצולם אין קשר לכתבה) צילום: pixabay

שנה חדשה ואיתה כמובן גם איומים חדשים. במקום לדבר על מה כדאי שנעשה בשנה הבאה כדי לשמור על עצמנו, המומחים של ESET ממליצים כי נדבר גם על הטעויות מהן כדאי לנו להימנע כדי להיות בטוחים יותר ב-2020.

מתכחשים לעובדה שכולנו מטרות

כשמדברים על האינטרנט, אי אפשר לדעת איזו בעיה או פרצת אבטחה תשפיע עלינו באופן ישיר. תוכנה זדונית חדשה תמיד עלולה להפתיע או ששירות שאתם משתמשים בו עלול להיפרץ והסיסמה שלכם תדלוף. חשוב להיות מודעים לאפשרויות הללו ולא להתעלם מהן.

לוחצים על קישורים זדוניים

דואר זבל הפך להיות חלק מחיי היומיום של כולנו. לפעמים זו רק עוד מודעה שאינה מזיקה אבל מידי פעם היא גם עלולה להיות פוגענית יותר. בתקופה האחרונה ראינו לא מעט מיילים נשלחים במטרה לשמח אותנו ולבשר כי זכינו בפרס כלשהו וכדי לקבל אותו צריך ללחוץ על קישור חשוד, או שהצעה שווה במיוחד מופיעה פתאום בפרסומת קופצת. קבלו כלל מנחה – אם יש לכם ספק כלשהו, אל תלחצו על הקישור. קישור שאינו בטוח עלול להוביל לשתילת תוכנות זדוניות שעלולות לגרום הרס למחשב.

לא מבצעים עדכונים

מכירים את זה שהמחשב "מציק" לכם שהוא רוצה לבצע עדכון פעם אחר פעם? יכול להיות שזה התיקון האחרון ששוחרר למערכת ההפעלה של הטלפון החכם שלכם. תמיד חשוב לבצע את העדכונים ולאפשר את הפעלת הגרסה האחרונה שזמינה, זה יחסוך מכם כאב ראש בטווח הרחוק. אחת מנוזקות הכופר המפורסמות היא WannaCryptor שהתפשטה בגלל עדכונים שלא בוצעו.

ממחזרים סיסמאות

קשה לזכור כל כך הרבה סיסמאות ולכן רבים נוטים להשתמש באותה הסיסמה לשירותים השונים או שמשנים תו אחד או שניים. יש להימנע מההרגל הנ"ל. כשעושים זאת, לעברייני רשת יש אפשרות לנחש את שאר הסיסמאות במידה והשיגו אחת מהן.

לא משתמשים באימות דו שלבי

אימות דו שלבי היא דרך פשוטה להוסיף שכבת אבטחה נוספת לחשבונות שלנו. הדרך הידועה ביותר לביצוע אימות דו שלבי היא באמצעות קוד אימות שנשלח לטלפון הנייד. זוהי אחת השיטות הבסיסיות ביותר וחשוב לכל הפחות להשתמש בה. אם לעבריין חסרה חתיכה מהפאזל כדי לפרוץ לכם לחשבון או שירות, הוא לא יוכל לעשות זאת עד שיתגבר על המשוכה של האימות הנוסף, במרבית המקרים זה יגרום לו לחפש אתגר קל יותר במקום אחר.

מתעלמים מהגדרות הראוטר

כאשר מחברים את הבית והמכשירים בו לאינטרנט, הנתב הוא לב הבית. כל המכשירים עם חיבור לאינטרנט מקושרים אליו, טלוויזיה חכמה, סמארטפון, מחשב אישי או נייד. רבים שומרים על הגדרות ברירת המחדל שהוגדרו על ידי ספק האינטרנט. חשוב תמיד לנקוט צעדים לאבטחת הנתב כדי לגלוש באופן בטוח.

משתמשים ברשתותWi-Fi שאינן בטוחות

בתי קפה, מסעדות וחנויות מציעים חיבורי אינטרנט אלחוטי חינם כדי שלא נצטרך להשתמש בחבילת הגלישה שלנו. עד כמה שזה יכול להיות נוח ומפתה, חשוב להיזהר. Wi-Fi ציבורי שאינו מאובטח יכול להוביל לגניבת נתונים פרטיים או לפריצה של המכשיר שלכם.

לא מתייחסים ל-VPN

מלבד השימוש ברשת פרטית וירטואלית (VPN) כדי להתחבר לשרתים של העבודה, ישנן סיבות נוספות לשימוש ב-VPN באופן פרטי. ניתן להשתמש ב-VPN כדי לגשת מרחוק לרשת הביתית או כדי להגביל את ספקיות האינטרנט ולמנוע מהן לראות מה אנחנו עושים או כדי לגלוש בבטחה ב- Wi-Fi ציבורי. ישנם סוגים שונים של VPN שאפשר לבחור מהם כדי להגן על התקשורת שלנו.

חוסכים על תוכנת אבטחה

האינטרנט הוא כלי שימושי, אבל מלא בסכנות. חשוב להשתמש בתוכנת אבטחה בעלת מוניטין כדי להגן על הנתונים שלנו. לחיצה על קישור זדוני עלולה להוביל לקוד זדוני שיעשה את דרכו למחשב. תוכנת אבטחה תספק מספר שכבות הגנה שיכולות לעצור איומים שבדרך. בדיוק כמו בעולם הרפואה הביולוגי, מניעה היא יעילה יותר מאשר התמודדות עם פגיעה, שעולה יותר ואורכת זמן רב יותר.

מזלזלים בגיבוי והצפנה

אם חלילה משהו קרה למחשב שלכם, גיבוי יוכל לעזור מאוד ואפילו להציל את המצב. תמיד הקפידו לגבות את הנתונים הרגישים והדברים עליהם עבדתם לאחרונה; לפיכך, אם משהו יקרה תוכלו להמשיך ללא הפרעה בגלל אובדן מצער של מכשיר או מידע. כך גם בהצפנה. לעולם אל תזלזלו בערך של הצפנת הנתונים. אם תתרחש פריצה, יהיה קשה יותר להגיע לנתונים שלכם. במידה והמכשיר נגנב, תהיה שכבת אבטחה נוספת לפני שתאלצו למחוק את המידע שעליו מרחוק.

אמיר כרמי, מנהל הטכנולוגיות בחברת אבטחת המידע ESET ישראל מוסר: "חשוב להבין שכיום אנחנו מחזיקים יותר מידע אישי ורגיש במחשבים ובסמארטפונים שלנו מאשר אי פעם. הם מאפשרים לנו גישה לחשבונות המייל שלנו, לחשבונות שלנו ברשתות החברתיות, לחשבונות הבנק והאשראי שלנו, מכילים את כל אנשי הקשר שלנו בחיים הפרטיים וגם העסקיים, ואת היסטוריית הגלישה שלנו.

גניבה של מידע, כניסה לחשבונות בנק או אשראי וגניבה של תמונות אישיות או אינטימיות היא קלה הרבה יותר עבור עבריינים שמקבלים גישה למכשירים שלנו. לכן אנחנו צריכים לשמור ולאבטח את המחשבים והסמארטפונים שלנו לפחות כפי שאנחנו שומרים על הארנק וכרטיסי האשראי שלנו".

מאגר מידע מאגרי מידע אבטחת מידע

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}