לביבות טונה ותירס אפויות כמו שילדים אוהבים
לכבוד חג החנוכה טונה סטארקיסט מציגה: לביבות טונה אפויות עשירות בחלבון וטעימות ברמות אחרות • מאת רותי אבירי, יועצת התזונה של 'טונה סטארקיסט'
- כתבה מקודמת
- כ"ה כסלו התש"פ
חג החנוכה מתקרב אלינו ושוב מגיעה הדילמה שמציפה אותנו בכל פעם מחדש: האם לאכול סופגנייה או לא. האם לטגן לילדים את הלביבות ספוגות השמן או לוותר על התענוג המסורתי? המודעות לאכילה בריאה נמצאת לא רק בצלחת שלנו אלא גם בצלחת של ילדנו והחשש ורגשות האשם של אכילת סופגניות עתירות שמן או לביבות בטיגון עמוק לא נשארות רק בבטן אלא גם במחשבה.
סטארקיסט מפנקת אתכם וממליצה על הכנה של לביבות בריאות יותר:
- בחרו אפיה על פני טיגון.
- הוסיפו לבן / גבינה ללביבות עצמן או השתמשו בהם ליצירת רוטב עשיר בחלבון.
- כדאי להכין לביבות מרכיבים בריאים ומזינים כמו מירקות (קישואים וכו') ואפילו מטונה.
טונה סטארקיסט מציגה מתכון קלאסי, בריא ונגיש יותר לילדים מהסוג שחייבים על השולחן בכל הדלקת נרות:
לביבות טונה ותירס אפויות כמו שילדים אוהבים
(15 לביבות)
מצרכים:
2 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן- יש לסנן ולשמור את השמן
1 בצל סגול קצוץ דק ומטוגן להשחמה קלה ב-2 כפות השמן שנותרו מהטונה
1 כוס גרגרי תירס
2 כפות קטשופ
2 ביצים
1/2 כוס פירורי לחם
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- לערבב את כל המצרכים עם ידיים לחות ליצור לביבות, לרפד תבנית בנייר אפיה ולסדר את הלביבות בתבנית.
- להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות 30 דקות, 15 דקות כל צד או עד הזהבה.
ערכים תזונתיים למנה (כ- 3 לביבות):
קלוריות- כ- 225 קלו', חלבון – כ- 16 גר', סיבים תזונתיים- כ- 2 גר', שומנים – כ- 9.5 גר', ש"ר- כ- 1.6 גר', כולסטרול- כ- 115 מ"ג.
חנוכה שמח!
סטארקיסט הוא מותג הטונה המוביל בישראל הפועל החל מ-1999. החברה מקפידה על דייג של דגי טונה הגדלים בטבע ועל שיטות דיג העומדות בתקנים המחמירים של האיחוד האירופי. סטארקיסט מקפידה על בריאות המוצרים וטעמם ועל הקפדה יתרה בנושאי בטיחות, איכות ובקרה. חומרי הגלם אותם סטארקיסט בוחרת למוצריה הינם חומרי גלם מובחרים ומשתמשת רק בפילה של הטונה, החלק האיכותי ביותר. מגוון מוצרי החברה הם ללא חומרים משמרים, מכילים חלבון קל ואיכותי לעיכול ומהווים מקור מצוין לוויטמינים ומינרלים.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות