תפוחים, גבינה ושמנת • עוגת גבינה לחג
לקראת שבועות: קבלי מתכון לעוגת גבינה אפויה עם תפוחים • בסיס בצקי, מלית תפוחים, גבינה וציפוי שמנת • המתכון מאת שמרית גולדברג צפדיה, שפית הבית של 'ניופאן' גורמה
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- י"ד אייר התשע"ב
- 1 תגובות
מצרכים:
לבסיס :
4 ביצים מופרדות
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס קמח תופח
1 כף שמן
גרידת לימון
למלית תפוחים:
4 תפוחי עץ גרנד סמיט
½1 כוסות סוכר
½ כפית קינמון
למלית גבינה:
750 גרם גבינה לבנה
4 ביצים
1 כף פודינג וניל 'אינסטנט'
1 כוס סוכר
וניל
לציפוי:
3 גביעי שמנת חמוצה
2 כפות סוכר
1 שקית סוכר ונילאופן ההכנה:
לבסיס:
1. מקציפים את החלבונים לקצף יציב, מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף.
2. מוסיפים את החלמונים וגרידת הלימון ומערבבים היטב.
3. להוסיף את הקמח לבלילה ולערבב עד שנוצרת תערובת אחידה.
4. מעבירים לתבנית משומנת ואופים 15 דק'.
למלית תפוחים:
1. במחבת כבדה מפזרים באחידות את הסוכר, משטחים אותו ומחכים עד שהסוכר נמס ויתקבל קרמל אחיד.
2. מסננים את התפוחים מהנוזלים ומוסיפים אותם אל הקרמל, הקרמל מתקשה אך תוך כמה דקות הוא חוזר למצב נוזלי. מוסיפים את הקינמון, מערבבים ללא הפסקה את התפוחים ולאחר מספר דקות מורידים מהאש ומסננים מהנוזלים.
3. מפזרים את התפוחים המסוננים מעל הטורט.
למלית גבינה:
1. מערבבים את כל החומרים ביחד ומוזגים מעל התפוחים.
2. אופים כ 40 דקות עד שמרכז העוגה מתקשה
לציפוי :
1. לערבב הכל ביחד, למרוח בזהירות שכבה על העוגה, אופים עוד 5 דק'.
2. מוציאים מהתנור ומצננים במקרר 6 שעות לפני ההגשה.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות