הקהל זועם: אז מה הסיפור של מבצע 'סונול'
בקבוצות הוואטסאפ מסתובבת בימים האחרונה הודעה על מבצע לכאורה מטורף, של חברת 'סונול', לפיו ניתן לזכות בתדלוק חינם למשך שנה שלימה, אולם היו כאלה שפקפקו בכך והזהירו את חבריהם כי מדובר בהודעת פישינג. החברה מנסה להסביר כי מדובר במבצע אמיתי • ומה חושבים בחברת אבטחת המידע על המבצע הזה
- אלי שלזינגר
- ו' כסלו התש"פ
בחברת אבטחת המידע ESET התקבלו מספר דיווחים של לקוחות, שקיבלו הודעה להשתתפות בפעילות שנראית לטעמם חשודה.
מבדיקה שביצע החברה עולה כי הפעילות אכן לגיטימית ותקינה, אך ישנם כמה דברים ששווה להתייחס אליהם.
ההודעה שמופצת בוואטספ מעוררת חשש. הקהל היום הפך מודע יותר לפעולות פישינג וערני לפעילויות זדוניות.
הטקסט של ההודעה וההזמנה לשתף את הקישור המצורף עם כמה שיותר אנשים, מזכירים מעט מכתב שרשרת ואכן כפי שניתן לראות מהפניות שקיבלה החברה, הפעילות ואופן ההשתתפות, לא העניקו לקהל תחושת אמינות.
לאחר שהתחילה הפעילות, באמת הופצה הודעת שרשרת שטענה כי האקרים מנסים לפרוץ לפלאפונים ולא לשתף פעולה עם הפעילות הזו.
נקודה נוספת, היא שההשתתפות בפעילות מותנית בהזנת מספר טלפון והסכמה לקבלת "דברי פרסומת ודיוורים ישירים". כיום בהמשך לחוק הספאם, ידוע כי אסור לעסק לשלוח הודעות אלא אם הנמען אישר זאת במפורש. הזכות להחליט אם להשתתף בפעילות או לא - אמנם שמורה לקהל הרחב, אך תגובות הקהל הן אינן חיוביות ואף שליליות בהקשר זה.
בקבוצת הפייסבוק של חברת 'סונול', ניתן להתרשם לשלילה מעשרות תגובות זועמות, חלקן מצורפות מטה.
דביר לוי, ממחלקת התמיכה בחברת אבטחת המידע ESET ישראל מסביר כי "במידה ואתם חוששים כי קיבלתם למכשירכם האישי הודעת פישינג חשודה, אנו ממליצים שלא להקליק על הקישור וכמו כן ליצור קשר עם ספק השירות, או במקרה זה התחרות, ולבדוק האם מדובר בהודעה שיצאה מטעמם".
חברת 'סונול' שקלטה את האפקט ההפוך שיצר המבצע, הגיבה בדף הפייסבוק שלה, "חשוב לנו להבהיר שהתחרות שהעלנו בעמוד הפייסבוק היא אמיתית ומוגנת לשימוש - וכי ההודעה השקרית המופצת בוואטסאפ שמזהירה מפני פורצים אינה נכונה או אמינה. אנחנו נמצה את הדין עם מפיצי השמועה - ואתם יכולים להיות בטוחים שאין כל סכנה לחשיפת הנתונים שלכם. אתם מוזמנים להשתתף בתחרות ללא חשש. בהצלחה".
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות