כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

סלט קינואה וחלומי • מתכון חלבי

מתחילה לאסוף מתכונים לשבועות? • שמרי את המתכון הבא: סלט קינואה עם ירקות וגבינת חלומי ברוטב שמן זית וחומץ בלסמי • מגיש: מאיר רוזנברג, שף 'רימונים גלי כנרת'

צילום: יגאל לוי
צילום: יגאל לוי



חומרים לחמישה סועדים:

1 כוס קינואה
6 כפות שמן זית
2 כוסות עלי ביבי
1 י"ח פלפל אדום
1 י"ח פלפל ירוק
1 י"ח לימון
2 י"ח עגבניות
100 גרם פטריות שמפיניון
1 יח' בצל ירוק
מלח, פלפל לבן
מים לבישול
250 גרם גבינת חלומי
3 כפות שמן זית
כף חומץ בלסמי

אופן ההכנה:

• מאדים את הקינואה בשתי כפות שמן, מוספים שתי כוסות מים רותחים, מלח, פלפל ומבשלים 10 דקות בחום נמוך (סיר מכוסה), לאחר נותנים לקינואה עוד 5 דקות בסיר ומקררים.

• קוצצים את הפלפלים, העגבניות (ללא הגרעינים), הלימון לקוביות קטנות, פורסים את הפטריות ואת הבצל הירוק.

• פורסים את החלומי לקוביות של 1 ס"מ וצורבים אותם בטוסטר או במחבת.

• מערבבים את כל החומרים יחד ומגישים.

סלט קינואה מלון רימונים חג השבועות ארוחה חלבית גבינה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}