סלט קינואה וחלומי • מתכון חלבי
מתחילה לאסוף מתכונים לשבועות? • שמרי את המתכון הבא: סלט קינואה עם ירקות וגבינת חלומי ברוטב שמן זית וחומץ בלסמי • מגיש: מאיר רוזנברג, שף 'רימונים גלי כנרת'
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- ל' ניסן התשע"ב
צילום: יגאל לוי
חומרים לחמישה סועדים:
1 כוס קינואה
6 כפות שמן זית
2 כוסות עלי ביבי
1 י"ח פלפל אדום
1 י"ח פלפל ירוק
1 י"ח לימון
2 י"ח עגבניות
100 גרם פטריות שמפיניון
1 יח' בצל ירוק
מלח, פלפל לבן
מים לבישול
250 גרם גבינת חלומי
3 כפות שמן זית
כף חומץ בלסמי
אופן ההכנה:
• מאדים את הקינואה בשתי כפות שמן, מוספים שתי כוסות מים רותחים, מלח, פלפל ומבשלים 10 דקות בחום נמוך (סיר מכוסה), לאחר נותנים לקינואה עוד 5 דקות בסיר ומקררים.
• קוצצים את הפלפלים, העגבניות (ללא הגרעינים), הלימון לקוביות קטנות, פורסים את הפטריות ואת הבצל הירוק.
• פורסים את החלומי לקוביות של 1 ס"מ וצורבים אותם בטוסטר או במחבת.
• מערבבים את כל החומרים יחד ומגישים.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות