כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
אופים ונהנים

עושים סדר: כך ממירים כמויות מוצרים יבשים באפיה

אתן עומדות מול מתכון ושוב כתוב 3 גרם אבקת אפיה. מי יודע להתחיל לחשב כמויות? באתי לעשות לכן קצת סדר והפעם במצרכים היבשים

עושים סדר: כך ממירים כמויות מוצרים יבשים באפיה
מוצרי אפיה צילום: pixabay

כמעט בכל פעם שאני נתקלת בהוראות הכנה של מתכון במילים 3 גרם אבקת אפיה, מתחשק לי לדפדף למתכון הבא. למי יש סבלנות להתחיל לחפש כמה גרם יש בכל כפית אם על שקית כתוב 10 גרם?

החלטתי אחת ולתמיד לחפש את המידות של מצרכי האפיה. אולי בזכות זה לא תדלגו למתכון. הבא.

משקל חומרים יבשים:

קמח לבן: כוס אחת שווה 140 גרם.
בקמח מלא: כוס אחת שווה 125 גרם.

קקאו, קורנפלור, סוכר וניל: בכוס אחת יש 140 גרם.
כף אחת שווה 10 גרם.

סוכר רגיל: כוס אחת שווה 200 גרם.
כף אחת שווה 12 גרם.

סוכר חום דחוס: כוס אחת שווה 240 גרם.
כף אחת שווה 15 אחוז.

אבקת אפיה: כף אחת שווה 8 גרם
כפית אחת שווה 3 גרם.

אגוזים או שקדים: כוס אחת שלהם קצוצים שווה 100 גרם
כוס אחת שלהם טחונים שווה 85 גרם
ואילו כף אחת קצוצים שווה 6 גרם.

מלח: כוס אחת שווה 250 גרם.
כף אחת שווה 20 גרם.
כפית אחת שווה 6 גרם.

 

בהצלחה רבה!

 

אפיה קמח לבן קמח מלא

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}