כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

מחקר חדש: יותר דגים? פחות סרטן!

מחקר חדש מגלה: יש קשר בין אכילת דגים לירידה בסיכון לחלות בסרטן • בייחוד מסייעים הדגים, נגד סרטן המעי הגס • יתכן והתופעה קשורה לחומצות השומן אומגה 3 המצויות בדגים

צילום: עוזי ברק
צילום: עוזי ברק



אכילת דגים על בסיס קבוע, עשוייה להוריד את הסיכון לחלות במחלת הסרטן, כך על פי מחקר חדש של חוקרים אמריקניים.

אנשים שנוהגים לאכול דגים נהנים מיתרונות בריאותיים רבים. כעת, כפי שמתברר ממחקר שנערך באוניברסיטה לרפואה בניו ג'רסי, אכילת דגים ממעיטה את הסיכון לחלות בסרטן.

לצורך המחקר, השתמשו החוקרים בנתונים מ-41 מחקרים שפורסמו בעולם בין השנים 1990 ל-2011 שמדדו את צריכת הדגים ועקבו אחר אבחונים של סרטן.

אכילת דגים על בסיס קבוע נמצאה קשורה לסיכון נמוך ב-12% לפתח סרטן או למות מהמחלה, בעיקר ביחס לסרטן המעי הגס.

צוות החוקרים לא בדק מדוע לאכילת דגים יש השפעה חיובית על הסיכון לסרטן, וייתכן שהדבר קשור לחומצות שומן אומגה-3, שהן חומצות שומן חיוניות הנמצאות בדגים מסוימים כמו סלמון וסרדינים.
דגים סרטן בריאות אומגה 3 מחלה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}