מתכוני שבועות: גלילות חצילים ממולאות • חלבי
קבלו מתכון ייחודי וקליל לגלילות חצילים ממולאות בגבינת לבנה, פסטו וקונפי עגבניות • מבית היוצר של שפית הבית ב'ניופאן גורמה' שמרית גולדברג צפדיה
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- כ"ח אייר התשע"ב
גלילות חצילים
גלילות חצילים ממולאות בלבנה עם פסטו וקונפי ...עגבניות
אביזרים: מעבד מזון, קערות ערבול, מטרפה, מברשת, קולפן עגבניות
לקליית החצילים:
4-5 חצילים פרוסים לאורכם
1/4 כוס שמן זית
2 שיני שום כתושות
2 כפות אורגנואופן ההכנה:
בקערית קטנה לערבב בעזרת מטרפה את השמן, השום והאורגנו. להבריש את החצילים משני הצדדים, להניח על תבנית האפייה המרופדת בנייר אפייה ולאפות בחום בינוני, 180 מעלות, כרבע שעה עד להזהבה. להוציא מהתנור ולסנן.למלית:
500 גרם גבינת לבנהלפסטו:
1 כוס עלי בזיליקום
50 גרם צנוברים
100 גרם פרמזן
2 שיני שום קלופות
3/4 כוס שמן זיתאופן ההכנה:
• לחלוט את עלי הבזיליקום במים חמים, מיד להוציא ולשים בקערה עם קוביות קרח על מנת לעצור את הבישול.
• להוציא ולייבש כל עלה בנפרד עם נייר מגבת.
• שמים במעבד מזון את הבזיליקום, השום והפרמזן ומרסקים למחית יש להוסיף תוך כדי פעולה את שמן הזית כך שיתקבל רוטב סמיך, יש לטעום ולתבל במלח בהתאם.לקונפי עגבניות::
6 עגבניות תמר קלופות או 12 עגבניות שרי גדולות
מלח ים
1/4 כוס שמן זיתאופן ההכנה:
• חותכים כל עגבנייה לפלחים, או לחצאים (אם מדובר בעגבניות שרי), יש לגלען ולהוציא את כל הנוזלים.
• יש לשטח את העגבניות עם הפנים כלפי מטה בתבנית עם נייר אפייה, לפזר עליהן מלח גס ולזלף שמן זית. מייבשים בתנור בחום בינוני, 160 מעלות, כשעה עד שהעגבניות רכות ומקומטות.
• מניחים על משטח עבודה פרוסת חציל, מברישים מעט מהפסטו, שמים גבינת לבנה ומעט מקונפי העגבניות בקצה ומגלגלים לגלילה. מניחים בצלחת הגשה.
• יוצקים מעט מהפסטו לקישוט מעל כל גלילה, ומגישים.
בתאבון!!!!
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות