כ"ג חשון התשפ"ה
24.11.2024

סלומון בניחוח אחר: עם אבוקדו ויוגורט

לנוהגים לאכול דג עם חלב: טרטר דג סלומון ואבוקדו עם יוגורט בליווי רוטב לימון ונבטי צנונית • מקורי ושונה • מאת מאיר רוזנברג, שף מלון רימונים גלי כנרת

צילום: יגאל לוי
צילום: יגאל לוי



חומרים לחמישה סועדים:

400 גרם פילה דג סלומון
½ ק"ג אבוקדו
2 יחידות גביע יוגורט 1.5% שומן
1/2 כפית מלח
1/4 פלפל לבן
½ כוס מיץ לימון
4 כפות שמן זית

חומרים לרוטב:

2 יחידות לימון
1 כפית שום קצוץ
כף פטרוזליה קצוצה
2 יחידות מלפפון כבוש קצוץ
1 יחידה גמבה קצוצה
4 כפות שמן זית
¼ כפית מלח
קורט פלפל לבן
צרור נבטי צנונית

אופן ההכנה:

• מקלפים את האבוקדו וקוצצים אותו דק, מתבלים במעט מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל. כמו כן , גם את פילה דג הסלומון נקצוץ דק ונתבל במעט מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל.

• מערבבים את היוגורט עם מעט מלח, פלפל ושמן זית.

• את חומרי הרוטב נערבב, למעט נבטי הצנונית.

סידור המנה:

• מסדרים בכוס מרטיני או כוס שרי את טרטר הסלומון בתחתית הכוס, מעליו את טרטר האבוקדו ומלמעלה את היוגורט.

• בכלי בנפרד שמים את הרוטב ולידו את נבטי הצנונית.
דג סלמון מלון רימונים גלי כנרת מאיר רוזנברג

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}