סלומון בניחוח אחר: עם אבוקדו ויוגורט
לנוהגים לאכול דג עם חלב: טרטר דג סלומון ואבוקדו עם יוגורט בליווי רוטב לימון ונבטי צנונית • מקורי ושונה • מאת מאיר רוזנברג, שף מלון רימונים גלי כנרת
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- כ"ט אייר התשע"ב
- 1 תגובות
צילום: יגאל לוי
חומרים לחמישה סועדים:
400 גרם פילה דג סלומון
½ ק"ג אבוקדו
2 יחידות גביע יוגורט 1.5% שומן
1/2 כפית מלח
1/4 פלפל לבן
½ כוס מיץ לימון
4 כפות שמן זיתחומרים לרוטב:
2 יחידות לימון
1 כפית שום קצוץ
כף פטרוזליה קצוצה
2 יחידות מלפפון כבוש קצוץ
1 יחידה גמבה קצוצה
4 כפות שמן זית
¼ כפית מלח
קורט פלפל לבן
צרור נבטי צנוניתאופן ההכנה:
• מקלפים את האבוקדו וקוצצים אותו דק, מתבלים במעט מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל. כמו כן , גם את פילה דג הסלומון נקצוץ דק ונתבל במעט מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל.
• מערבבים את היוגורט עם מעט מלח, פלפל ושמן זית.
• את חומרי הרוטב נערבב, למעט נבטי הצנונית.סידור המנה:
• מסדרים בכוס מרטיני או כוס שרי את טרטר הסלומון בתחתית הכוס, מעליו את טרטר האבוקדו ומלמעלה את היוגורט.
• בכלי בנפרד שמים את הרוטב ולידו את נבטי הצנונית.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות