כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024
היזהרו מחיקויים

גל רמאויות ועקיצות בעקבות מחסור באייפון

זהירות מרמאים: גל רמאויות שוטף את הרשת בעקבות חוסרים של אייפון 11 בחנויות בישראל | התשלום מתבצע, אולם המוצר לא יגיע לעולם | איך נזהרים ואיך יודעים אם מדובר בחנות רשמית ואמיתית  

גל רמאויות ועקיצות בעקבות מחסור באייפון
עקיצות, רמאויות וזיופים באייפון 11 צילום: באדיבות המצלם

מעריצי Apple נלהבים מנסים כבר שבועות לשים ידיהם על אייפון חדש, אך בעקבות מחסור במלאי ברחבי הארץ, מנסים לקנות ברשת בקבוצות שונות ונעקצים על-ידי רמאים.

השקת אייפון 11 אמנם היתה לפני כמעט חודש, אך בינתיים אצלנו בארץ לא כל מי שרוצה להתחדש במכשיר חדש מצליח לעשות זאת. במרבית החנויות נרשם מחסור בדגמים של הסדרה החדשה לצד ביקוש גדול, ואנשים רבים אינם מצליחים להשיג לעצמם את המכשיר הנחשק.

צילום המסך המזויף של העברת הכספים לחשבון של המוכר

המחסור במכשירים, שמאוד מורגש בקרב מעריצי Apple, העיר רמאים רבים אשר "מוכרים מכשיר חדש" בקבוצות שונות בפייסבוק וברשתות החברתיות. בעקבות הרצון להיות מהראשונים שמחזיקים באייפון 11 אנשים מתפתים ומנסים לדלג על שלב ההמתנה לחידוש המלאי בחנויות וכך הם רוכשים דרך אנשים פרטיים.

כעת מתברר כי אנשים רבים כבר "נעקצו" והעבירו כספים אשר תמורתם מכשיר חדש הם לא זכו לקבל.

בדומה לעוקץ בעלי החיים שמתקיים מדי פעם בפייסבוק, כעת משתמשים באותה השיטה כשהמוצר הפעם במקום כלב גזעי או תוכי יקר, הוא אייפון חדש.

העתקים מדויקים של האייפון החדש

המזימה עובדת באופן הבא – העוקץ מפרסם פוסט במספר רב של קבוצות למכירת יד שניה, למשל: יד 2, זו המציאה שלי, יד שניה מוצרי חשמל ועוד.

לאחר שהפוסט נחשף למספר רב של אנשים, חלקם פונים לבירור פרטים ואז הם מקבלים בהודעה פרטית את הבקשה לתשלום. כמובן שזו רמאות והמוצר לא יתקבל בשום צורה גם לאחר תשלום.

פוסטים רבים בקבוצות לרכישת מוצרים מיד שניה

קורים גם מקרים הפוכים כמו המקרה הבא: גולש אמיתי בפייסבוק פרסם אייפון שרצה למכור והגיע אליו מישהו לרכוש את המכשיר. לאחר שסיכמו על סכום התשלום, התקשר הרוכש ל"רואה החשבון שלו" וביקש ממנו שיעביר את הכסף על מנת שיקנה את האייפון. לאחר מספר רגעים הציג למוכר צילום מסך של ביצוע העברה בנקאית של הסכום שנקבע ועזב עם המכשיר החדש. רק לאחר מספר ימים התברר כי צילום המסך היה מזויף והכסף כמובן שלא הגיע.

בנוסף לעקיצות "הקלאסיות" בדומה לאלו שפירטנו מעלה, חשוב גם להעלות מודעות לקיומם של מכשירים שנקראים "העתקים". קיימות גם תרמיות של העתקים מדויקים של אייפון 11 שנראים זהים למקור החל מהקופסה ועד לעדשות המצלמות והממשק של המכשיר. רק כאשר בודקים את הביצועים של המערכת או המצלמה רואים שמודבר בחיקוי. החיקויים הנ"ל נמכרים בסביבות ה-100$ וקיימות תרמיות רבות שמשתמשות בהם ובמסגרתן מוכרים מכשירים מזויפים במחיר מלא. היזהרו.

אמיר כרמי, מנהל הטכנולוגיות בחברת אבטחת המידע ESET ישראל מוסר: "לצערנו, כאשר ביקוש למוצר מסוים עולה ולצד זאת לא ניתן להשיג אותו בכלל מחסור במלאי, עבריינים רבים רואים זאת כקרקע פורייה לניצול, רמאות ועקיצות. אמנם ברשת באמת קיימים גם אנשים שמוכרים מוצרי יד שניה, אך בכל מקרה בו מבקשים להעביר תשלום בביטקוין או בהעברה כספית כמו Moneygram, או כשמבקשים תשלום תמורת טיפול בדמי משלוח והעברת המוצר, מומלץ להימנע מהעיסקה. חשוב גם לשים לב כי במידה והמודעה מנוסחת עם שגיאות כתיב או תחביר, כנראה שמדובר בהודעה ממוחזרת ומתורגמת שהיא חלק מהונאה שמפעילה כנופיה מחו"ל, ומומלץ תמיד לוותר, גם אם המחיר נראה מפתה".

אייפון iphone מכשירים סלולאריים קניות ברשת עוקץ

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}